Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023
Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023

Provocació del director de la Policia felicitant el Nadal amb una foto de la comissaria que els demòcrates volen tancar

|

- Publicitat -

La seu de Via Laietana utilitzada per la repressió franquista ho ha tornat a ser durant les protestes a la sentència

Publicitat

El director general de la Policia Nacional, Francisco Pardo Piqueras, ha felicitat el Nadal amb una postal a la portada de la qual es reprodueix una fotografia que mostra una escena de l’afecte dels ciutadans que es van acostar a la Prefectura Superior de Barcelona després dels incidents que van protagonitzar grups independentistes disconformes amb la sentència del Tribunal Superior que condemnava els líders del procés.

Una provocació en plenes negociacions per la investidura

La fotografia mostra una nena d’esquena que abraça una agent de la Policia Nacional després d’entregar-li un ram de flors. De fons es veu un altre policia vestit d’uniforme que somriu i diversos dels ciutadans que es van acostar a la Prefectura de Via Laietana, un dels punts de més virulència en les protestes contra la sentència del Suprem i edifici que els partits independentistes volen tancar per convertir-lo en un museu de la repressió franquista.

ARTICLE DE LA CONSTITUCIÓ

La postal nadalenca que signa Francisco Pardo Piqueras inclou un text entre cometes amb l’article 104.1 de la Constitució espanyola del 1978: “Les forces i cossos de seguretat, sota la dependència del Govern espanyol, tindran com a missió protegir el lliure exercici dels drets i llibertats i garantir la seguretat ciutadana”.

Al novembre, una proposta d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona va demanar que la Policia abandonés el 43 de Via Laietana, una proposta que va comptar amb el suport del PSC, de BComú i JxCat, i el rebuig de Cs, el PP i BCN Canvi. La ministra portaveu del Govern central, Isabel Celaá, va obrir poc després la porta al fet que aquest cos canviï de seu a la capital catalana en ser preguntada després del Consell de Ministres sobre la iniciativa de convertir l’edifici en un museu de la repressió franquista.

“La Policia Nacional es quedarà a la ciutat de Barcelona”, va assegurar la ministra, que tot seguit va matisar que “una altra cosa és que com deia Collboni –amb referència al primer tinent d’alcalde de la ciutat, Jaume Collboni, del PSC– es pugui localitzar un millor assentament per a la Policia”. “Però es quedarà a la ciutat de Barcelona”, va afegir.

 

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió