Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023
Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023

Prohibit l’homenatge a Primo de Rivera a Alacant

|

- Publicitat -

La Subdelegació del Govern espanyol a Alacant ha prohibit la manifestació d’homenatge a José Antonio Primo de Rivera que estava prevista pel dia 26 de novembre. El recorregut d’aquesta marxa feixista havia de començar a l’avinguda d’Oriola de la ciutat, a l’indret on havia estat empresonat el líder de Falange durant la Guerra Civil, i havia d’acabar al cementiri on va estar enterrat abans de traslladar les seves despulles al Valle de los Caídos.

Publicitat

El permís ha estat denegat a Falange davant la possibilitat que es produeixin desordres públics, tant al llarg de la manifestació com al mateix cementiri.  La mateixa marxa l’any passat va acabar amb destrosses. Els manifestants feixistes van trencar una placa en record de les 300 víctimes mortals que hi va haver el 25 de maig de 1938 amb el bombardeig del Mercat Central alacantí per part de l’aviació feixista italiana. Un altre argument per a la prohibició de l’acte és que actualment s’estan realitzant feines d’exhumació de les víctimes de la Guerra Civil al cementiri d’Alacant amb l’aplicació de la Llei de Memòria Històrica.

Paral·lelament, el grup municipal socialista a l’Ajuntament d’Alacant portarà a debat al proper ple una iniciativa “per tal que l’Ajuntament procedeixi a retirar del cementiri d’Alacant el cadafal del dirigent falangista José Antonio Primo de Rivera”. El comunicat dels socialistes diu que “la Llei de Memòria Democràtica obliga a les administracions públiques a la retirada d’aquells elements o objectes situats en llocs públics contraris a la Memòria Democràtica com escuts, insígnies, plaques o qualsevol element o objecte en els que es puguin realitzar mencions commemoratives en exaltació, personal o col·lectiva, de l’alçament militar i de la dictadura”. El regidor Manuel Marín ha especificat que també reclamen “retirar la placa amb l’escut del jou i les fletxes situada al costat i pertanyent a la sepultura”, alhora que exigeixen que es “prohibeixi realitzar qualsevol acte públic contrari a la Memòria Democràtica en espais pertanyents a la titularitat o responsabilitat de l’Ajuntament d’Alacant”.

Et pot interessar  VÍDEO | Presenten l'Organització Juvenil Socialista del País Valencià

 

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió