Divendres, 25 de setembre de 2020 - Edició 792
La República

[Primícia] Els acampats desallotjats continuaran amb una vaga de fam la protesta erradicada per l’Ajuntament de Colau

L’activista pels drets humans, Jorge Fernández, fa dos dies que ha començat i dissabte s’hi afegiran quatre persones més

Redacció
Redacció 21/11/2019
L'activista pels drets humans, Jorge Fernández

L’activista pels drets humans, Jorge Fernández, fa dos dies que ha començat una vaga de fam i set després que l’Ajuntament d’Ada Colau dessallotgés la matinada d’aquest dimarts els acampats de la plaça Universitat de Barcelona. La passada nit va fer el mateix amb els que s’havien traslladat a la plaça de Sant Jaume i, avui, ha cancel·lat una reunió amb els representants del moviment que es manifesta contra la repressió de l’Estat espanyol a Catalunya. Segons ha pogut saber La República, aquest dissabte, quatre persones més s’afegiran a Fernández començant també una vaga de fam.

Segons han explicat, aquestes accions de protesta volen igualar les d’un “dels dirigents més destacats de l’independentisme i promotor de la resistència no violenta”, Mahatma Gandhi, que “va dejunar durant 6 dies i va aconseguir que els anglesos anul·lessin les clàusules que limitaven les llibertats civils dels ciutadans indis no britànics”.

No és la primera vegada que Jorge Fernández fa una vaga de fam com a mètode de protesta per la vulneració dels drets humans. La darrera la va fer, a més, mentre caminava a peu fins a l’Europarlament de Brussel·les pels drets dels catalans.

Relacionats