Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Presó per a un exregidor del PP per maltractar durant anys tota la seva família

El jutge evita aplicar-li la reforma d'Alberto Ruiz Gallardón que li hauria permès seguir en llibertat

|

- Publicitat -

L’exregidor del PP d’Osca, Luis Irzo, ha estat condemnat a més de cinc anys de presó per maltractar durant anys a la seva dona i als seus tres fills, en haver evitat el Jutjat penal número 1 d’Osca aplicar-li els beneficis de la reforma del Codi Penal que va impulsar Alberto Ruiz Gallardón en la seva etapa com a ministre de Justícia espanyol, que li hauria permès eludir l’ingrés a la presó.

Publicitat

Irzo, doncs, ha estat declarat culpable dels delictes de violència domèstica i injúries i no podrà acostar-se a menys de 200 metres dels seus fills ni tenir cap mena de contacte amb ells durant quatre anys més. Tampoc tindrà la seva pàtria potestat durant cinc anys. “El patiment per part dels fills d’episodis de violència familiar suposa una experiència traumàtica que destrueix les bases de la seva seguretat en exposar-los a sentiments de por, angoixa i inseguretat que afecten el desenvolupament de la seva personalitat”, argumenta el jutge.

L’exregidor del PP encara pot recórrer la sentència, on es pot llegir que Irzo -regidor de Noves Tecnologies i Desenvolupament en la legislatura 2011-2015 i que va dimitir i es va donar de baixa del PP després de la seva detenció el novembre de 2016- va maltractar la seva dona i els seus tres fills durant anys amb un reguitzell d’agressions i vexacions.

Et pot interessar  El darrer deliri nacionalista de Feijóo: crear el delicte de deslleialtat institucional i endurir el de malversació
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió