Divendres, 18 d'Octubre de 2019 - Edició 448
La República

President Torra: “La normalització lingüística és un projecte d’èxit i no es toca”

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha trencat una llança en favor de la immersió lingüística a les escoles assegurant que “l’Escola Catalana és un projecte d’èxit i futur […]

Avatar
Agències 24/10/2018

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha trencat una llança en favor de la immersió lingüística a les escoles assegurant que “l’Escola Catalana és un projecte d’èxit i futur que ens cohesiona i en ell va inclòs el model de normalització lingüística”. “M’agradaria deixar molt clar que la normalització lingüística no es toca” perquè “és un compromís d’aquest Govern”, ha afirmat el president Torra durant l’acte d’inauguració del curs de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), que s’ha celebrat aquesta tarda a Barcelona.

En paraules del cap de l’Executiu, “cal entendre el català com una porta per a la cohesió social” i ha insistit en que “la llengua no es toca”, tot recordant que cal entendre la llengua catalana com “una eina de futur”. “Cal cuidar aquests mecanismes”, ha insistit el president Torra durant la seva intervenció.

El president de la Generalitat ha tingut també paraules d’agraïment a l’IEC per la seva “fidelitat al país i a les institucions catalanes”, especialment durant l’aplicació de l’article 155 de la constitució espanyola per part del govern espanyol. “L’IEC està al costat del país i el país està al costat de l’IEC”, ha afegit.

A l’acte hi han intervingut el president de l’IEC, Joan Domènec Ros, i el secretari general d’aquest organisme, Josep Enric Llebot. La demògrafa Anna Cabré s’ha encarregat de dictar la lliçó inaugural del curs 2018-19 de l’IEC “El sistema català de reproducció: demografia i identitat”. Per la seva banda, el president Torra ha tancat l’acte amb un parlament.

Relacionats