Divendres, 5 de març de 2021 - Edició 953
La República

Possibles vincles entre C’s i un dels quinze neonazis espanyolistes que van atacar el centre juvenil a Nou Barris

La Guàrdia Urbana va detenir ahir sis persones després de l’atac al casal popular Tres Voltes Rebel de Nou Barris. L’anunci arribava després que aquest dimarts es produïssin enfrontaments en […]

Redacció
Redacció 26/07/2018
Twitter @jordiborras

La Guàrdia Urbana va detenir ahir sis persones després de l’atac al casal popular Tres Voltes Rebel de Nou Barris. L’anunci arribava després que aquest dimarts es produïssin enfrontaments en els instants posteriors a una manifestació convocada per l’organització Acció Antifeixista Països Catalans des de la plaça Eivissa fins el passeig Urrútia, on es troba la seu del casal popular.

El casal Tres Voltes Rebel va emetre un comunicat en el que detallava que la seu del local i altres equipaments municipals com la Masia de la Guineueta i l’Escola Àgora van patir desperfectes i pintades de simbologia nazi la nit d’aquest dilluns per part de “grups feixistes”, en concret de Democràcia Nacional i Hermanos Cruzados, cosa que va provocar que es convoqués una manifestació de protesta dimarts, que va finalitzar al Casal Popular Tres Voltes Rebel. Un cop finalitzada la marxa, es van produir enfrontaments per la presència d'”una quinzena de membres amb estètica neonazi”, que, segons els membres del casal, van causar incidents a la zona llançant pedres i cadires metàl·liques. El comunicat assegurava que els atacants eren militants de Democràcia Nacional. La policia va intervenir i la situació va derivar en detencions (inclosa la d’un activista antifeixista).

En aquest sentit, el fotoperiodista especialitzat en moviments d’ultradreta, Jordi Borràs,  apunta a possibles relacions entre ‘Ciudadanos’ i els neonazis espanyolistes que haurien atacat el casal. Segons explica a Twitter, “fonts coneixedores del cas” li haurien indicat que un dels feixistes detinguts ahir a Nou Barris seria Álex de Beneyto, que “fa pocs dies es va deixar veure al Valle de los Caídos i van sortir a la llum fotos seves a una carpa de C’s”.