Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Ponsatí es desvincula del Consell per la República

L’eurodiputada ha volgut desentendre’s de l’organisme presidit per Carles Puigdemont, ja que ha considerat que en el darrer any gairebé no hi havia estat implicada. Per tant, no participarà en les decisions que el Consell per la República prengui d’ara endavant.

Redacció
Redacció 31/08/2021
Primer pla de l'eurodiputada Clara Ponsatí

L’exiliada política Clara Ponsatí ha notificat la seva voluntat de desvincular-se del Consell per la República. Ponsatí ha exposat que considera que fa més d’un any en què gairebé no està implicada en cap de les tasques de l’organisme presidit per Puigdemont.

La consellera d’Ensenyament en el Govern de Puigdemont ha comunicat que la seva implicació amb el Consell no “contribuïa a desllogar-lo de les lògiques electorals” i que tampoc no havia pogut participar en les discussions sobre la formació de coalició del Govern de la Generalitat. Per aquests motius, Ponsatí ha volgut separar-se de Consell per la República.

La intenció de la política exiliada era la d’ajornar aquesta decisió fins a les pròximes eleccions de l’Assemblea de Participants, però com que s’ha posposat fins a finals d’octubre, Ponsatí ha decidit desvincular-se’n.

Recentment, la consellera destituïda pel 155 ha estat famosa pel decaïment de l’euroordre a la seva contra a Escòcia. El Tribunal d’Edimburg va comunicar que “Clara Ponsatí hauria de deixar de ser perseguida al país” i per això van comunicar que l’òrgan ja no tenia jurisdicció, atès que Ponsatí és eurodiputada i viu a Bèlgica.