Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Zelenski assegura que Rússia “ha començat la batalla del Donbass”

|

- Publicitat -

El president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha advertit aquest dilluns que “les tropes russes han començat la batalla del Donbass per a la qual s’estan preparant des de fa molt de temps”. “Una gran part de tot l’exèrcit rus està ara centrat en aquesta ofensiva”, ha assegurat en un discurs televisat. El líder ucraïnès ha dit que les tropes ocupants “intenten atacar una mica més deliberadament que abans” al sud i a l’est del país perquè busquen “un punt feble en la defensa” per poder irromprer-hi. De fet, l’exèrcit de Vladímir Putin ha replegat els seus soldats els darrers dies i els ha retirat de la zona de Kíev per traslladar-los al Donbass.

Rússia controla bona part de les províncies de Donetsk i Luhansk i també el corredor del mar d’Azov fins a Crimea. Tot i això, encara no ha aconseguit conquerir Mariúpol, que fa setmanes que pateix un cru setge. Tot i aquesta situació, Zelenski ha a afirmat que els ucraïnesos lluitaran: “Ho farem diàriament. No regalarem res d’Ucraïna”.

Publicitat

Nou pas cap a la UE

Aquest mateix dilluns el govern ucraïnès ha omplert el formulari perquè Ucraïna esdevingui país candidat a integrar-se a la Unió Europea. Aquest pas arriba després de la visita al país de la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, que va lliurar el formulari en mà a Zalenski. El president ucraïnès l’ha retornat emplenat a les institucions europees en una reunió amb el cap de la delegació de la UE al país, Matti Maasikas.

Et pot interessar  Zelenski avisa que Ucraïna s'haurà de retirar "a petits passos" sense l'ajuda militar dels Estats Units
Publicitat

Opinió

Minut a Minut