Diumenge, 25 d'octubre de 2020 - Edició 822
La República

Zapatero: “Quan vaig dir donaré suport a l’Estatut podria haver afegit ‘i eliminaré tot el que sigui inconstitucional'”

“Mai vaig pensar que la reacció a la sentència acabaria en el procés, un viatge enlloc”, ha assegurat l’expresident

Avatar
Agències 28/06/2020
Primer pla de l'expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero, el 12 de febrer del 2020 a Barcelona. (Horitzontal)

L’expresident del Gobierno José Luis Rodríguez Zapatero no es penedeix 17 anys després de la seva frase de total suport a la reforma de l’Estatut que aprovés el Parlament, pronunciada en un míting amb Maragall el 2003. “Home, podria haver afegit: ‘i trauré tot el que sigui inconstitucional’, però és evident. En el procés de tramitació parlamentària es van modificar algunes coses, i algunes d’elles eren obertament i inequívocament no respectuoses amb la Constitució”, ha reflexionat en veu alta Zapatero en una entrevista dominical al diari ‘El Periódico’, en el 10è aniversari de la sentència de l’Estatut. “Maig vaig pensar que la reacció a la sentència acabaria en el procés, que ha sigut un viatge enlloc”, ha assegurat l’expresident.

“Des de la meva disconformitat amb la sentència, i li puc assegurar que vaig passar dies difícils quan es va produir, sempre vaig cridar a respectar-la, a dir que no era tan greu, anticipant-me a la reacció”, ha assenyalat Zapatero. “Vaig intentar suavitzar l’escenari”, ha puntualitzat l’exlíder del PSOE. “Vam arribar fins on vam poder, qui va fer que es limités l’Estatut va ser el Tribunal Constitucional. És una completa tergiversació del procés invocar aquesta frase meva”, ha insistit Zapatero, que també ha lamentat el gir conservador del magistrat Manuel Aragón, proposat pel govern socialista.

Relacionats