Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

Zapatero defensa l’amnistia i es declara “ferm defensor de la generositat” i de “tornar a començar”

Cerdán acusa PP i Vox de no reconèixer la “diversitat territorial” i de tenir una “incapacitat manifesta pel diàleg”

|

- Publicitat -

L’expresident del govern espanyol José Luís Rodríguez Zapatero ha defensat la llei d’amnistia que el PSOE ha presentat al Congrés dels diputats i que negocia amb els partits independentistes catalans. En una intervenció a la Convenció Nacional que els socialistes van començar aquest divendres a la Corunya, Zapatero s’ha declarat “ferm defensor de la generositat” i de “tornar a començar”. L’exlíder del PSOE també ha defensat els acords que el partit va assolir la setmana passada amb Junts per Catalunya per aconseguir tirar endavant els decrets anticrisi, a canvi de negociar la transferència de les competències en matèria d’immigració.

Zapatero ha aprofundit en aquesta matèria i ha opinat que el desenvolupament de l’article 150.2 de la Constitució “és una oportunitat per abordar un pacte d’estat en immigració”.

Publicitat

Davant de les 1.200 persones que assisteixen a la Convenció Nacional del PSOE, l’expresident del govern espanyol no ha perdut l’oportunitat d’ironitzar sobre l’ofensiva judicial del PP a les iniciatives que el PSOE mira de tirar endavant. “Acabaran declarant inconstitucional la Constitució”, ha afirmat.

PP i Vox, sense receptes ni propostes

Durant la inauguració de la convenció ha pres la paraula el secretari d’Organització del PSOE, Santos Cerdán, que ha apostat per “donar un impuls” a Espanya solucionant aquells assumptes pels quals PP i Vox no tenen receptes ni propostes. “Quina és la seva política territorial? Fer servir la policia i els recursos de l’Estat per fabricar informes falsos i perseguir als adversaris polítics?”, s’ha preguntat. “Deslegitimar el Congrés?”, ha agregat.

Segons Santos Cerdán, PP i Vox no poden dirigir el país si no reconeixen la “pluralitat” i “diversitat territorial”. “Tenen una incapacitat manifesta pel diàleg i la convivència”, ha agregat abans de dir que també són incapaços de “reconèixer la democràcia”. Finalment, ha dit que el PSOE té la “valentia” d’obrir “nous debats” i “assumir les contradiccions”.

Et pot interessar  Sánchez afirma que "Espanya està preparada per reconèixer l'Estat palestí"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut