Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Xavier Melero sobre el judici del procés: “Espanya i el prestigi de la justícia hi surt perdent amb una sentència com aquesta”

|

- Publicitat -

L’advocat de Quim Forn durant el judici farsa del procés independentista, Xavier Melero, ha estat entrevistat al programa “Faqs” de Tv3, arran de la publicació del seu llibre X.

En un dels punts d’aquest llibre explica que durant un temps se li va comentar que el vicepresident Junqueras va demanar que al judici del procés no hi participés cap advocat que hagués contribuït al judici del 9-N, i en el cas de Melero, va ser l’advocat d’Artur Mas. Malgrat tot, no està confirmat que això passés, i l’advocat defens que des que es van conèixer amb Junqueras, sempre han tingut una relació magnífica.

Publicitat

Melero, que no és independentista i sovint renega dels nacionalismes, explica al seu llibre que tot i defensar el partit de Convergència democràtica, no li ha estat difícil fer la seva feina pel seu ideari polític.

Quan és preguntat pel judici i pel fet que Forn entrés en presó provisional, diu que va parlar directament amb el jutge Llarena demanant la seva llibertat, i reclamant que el procediment és “tòxic”, i Llarena li va raonar que a ell “no se li escaparia ningú més”. Per tant, Melero posa en dubte que el fet que alguns líders polítics de l’1-O s’exiliessin, ajudés a la causa del judici.

Respecte al judici farsa a la cúpula dels mossos, dona suport a què “Tots els elements de prova que aquí no hi va haver ni rebel·lió ni sedició són evidents i difícilment contestables. I que el mecanisme policial dissenyat pel ministeri de l’Interior era un frau per encobrir una determinada vocació política”.

El que més ha reclamat Melero durant l’entrevista, és que els presos haurien d’estar en tercer grau. Creu que hi ha gent que està negociant políticament i ell no sap res, però té clar que els equips dels centres penitenciaris estaven en condicions de procedir una classificació de Tercer Grau, encara que després la fiscalia l’hagués recorregut.

A més, l’opinió de l’advocat respecte els judicis del procés és que “Espanya i el prestigi de la justícia i dels tribunals espanyols surt perdent amb una sentència com aquesta“.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut