Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

Antich, sobre la causa per “terrorisme” contra Tsunami Democràtic: “No té fonament jurídic. És exercici de drets fonamentals”

El president d'Òmnium acusa el poder judicial de voler interferir en les negociacions per a l'amnistia i la investidura

|

- Publicitat -

L’entitat Òmnium Cultural ha reaccionat a la darrera ofensiva de la injustícia espanyola, que ha consistit a imputar un delicte de terrorisme a Carles Puigdemont i Marta Rovira, així com una desena de persones més, arran de la causa oberta contra la plataforma del Tsunami Democràtic. El president de l’entitat, Xavier Antich, ha parlat clar i català en una entrevista a Catalunya Ràdio, on ha constatat que la causa contra Puigdemont i Rovira suposa “una irresponsabilitat d’una gravetat extrema” en “un estat de dret” com se suposa que és l’Estat espanyol.

Tal com ha defensat el president d’Òmnium, l’amnistia és una autoesmena de l’estat a les seves pròpies accions, ja que amb la nova llei es reconeixerà que “exercici de drets fonamentals no és delicte, com sempre hem dit”. Així, Antich ha denunciat que obrir una causa per terrorisme contra gent que l’únic que ha fet ha estat organitzar mobilitzacions “no té cap mena de fonament jurídic ni base al dret internacional”, perquè era un “exercici de drets fonamentals”.

Publicitat

“Davant la potència política de l’amnistia era previsible la reacció furibunda i en tromba de la caverna” ha manifestat Antich, que ha acusat el poder judicial de voler interferir en les negociacions que els partits independentistes mantenen amb el PSOE per l’amnistia i la investidura, en el que ha assegurat que és una “ofensiva”, ja que la causa del Tsunami Democràtic és una de les que entrarien en la nova amnistia. Sobre

Et pot interessar  Aragonès acusa el PSC de tenir un "discurs derrotista" i a Junts de "només parlar d'ells mateixos" i de Puigdemont
Publicitat

Opinió

Minut a Minut