Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

Whatsapp confirma a Torrent que “el seu telèfon va ser víctima d’una intrusió”

La directora de Política Pública de la plataforma de missatgeria instantània explica que el telèfon del president del Parlament va ser atacat gràcies a un error de seguretat que va patir Whatsapp el 2019

Redacció 28/07/2020
Primer pla d'una persona que fa ús del seu telèfon mòbil durant la jornada sobre assistència de veu i llengua catalana. Imatge del 14 de febrer de 2020. (Horitzontal)

La plataforma més gran de missatgeria instantània, Whatsapp, ha sucat pa en el suposat cas d’espionatge a diferents dirigents independentistes catalans. Segons unes informacions conjuntes del diari The Guardian i El País, l’aplicació ha constatat, per primer cop, que el telèfon mòbil del president del Parlament, Roger Torrent, va ser atacat gràcies a un error de seguretat que aquesta plataforma va patir el 2019. Així ho explica un correu electrònic al qual han tingut accés els mitjans mencionats.

Un dels peixos grossos de Whatsapp, la directora de Política Pública Niamh Sweeney, va enviar un missatge a Torrent aquest dissabte confirmant-li que el seu telèfon va ser víctima d’una intrusió. “Els atacants van intentar injectar un codi maliciós a l’aplicació de Whatsapp del senyor Torrent”, explica. Després de confirmar l’espionatge, la directiva no pot assegurar si el telèfon va ser definitivament “hackejat”, i per tant, infectat amb el programa Pegasus, que pertany a NSO Group i que només poden contractar els governs centrals dels països.

Finalment, Sweeney assegura que per confirmar el “hackeig” seria necessari un “exhaustiu examen forense” al mòbil de Torrent.