Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Vueling tanca les bases de Madrid, A Coruña i Oviedo per falta de demanda després de la pandèmia

|

- Publicitat -

Vueling tanca les bases de Madrid, A Coruña i Oviedo per falta de demanda arran de la crisi de la covid-19. Segons ha avançat ‘Expansión’ i ha confirmat la mateixa aerolínia, la mesura afectarà al voltant de 145 treballadors entre pilots i tripulació de cabina, a qui se’ls oferirà la possibilitat de traslladar-se a la base de Barcelona.

La mesura també afectarà cinc avions, que seran redistribuïts dins la seva pròpia xarxa. En paral·lel als tancaments, la companyia del grup IAG ha anunciat un canvi de seu social.

Publicitat

L’empresa, fins ara instal·lada al polígon Mas Blau del Prat de Llobregat, passarà a ocupar un espai de 10.000 metres quadrats al Viladecans Business Park, propietat de la gestora de fons immobiliaris Meridia Capital.

El tancament de les bases de Madrid, A Coruña i Oviedo no implicarà que l’aerolínia deixi d’operar en aquestes ciutats, sinó que no hi haurà espais per aparcar avions ni instal·lacions perquè la tripulació hi treballi de forma presencial.

Els canvis s’executaran a partir del pròxim 1 d’abril i, segons detalla l’empresa, formen part d’un procés per “utilitzar els avions i les rutes de forma més eficient des d’una perspectiva d’emissions, minimitzar disrupcions i ajudar a la consecució d’importants ràtios de puntualitat”.

La decisió de tancar les tres bases arribar després que l’any 2020, coincidint amb l’esclat de la pandèmia, Vueling decidís deixar inoperatives les bases de Madrid, A Coruña, Oviedo, Santiago de Compostela, València i Alacant. Les tres últimes van aconseguir recuperar uns nivells d’activitat suficients per ser reobertes, mentre que les perspectives de recuperació en les altres no es van assolir.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut