Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Vox treu foc pels queixals perquè la CUP decideixi “el rumb de Catalunya” i ho considera una “anomalia democràtica”

|

- Publicitat -

El president del grup de Vox al Parlament, Ignacio Garriga, ha considerat una “anomalia democràtica” que la CUP decideixi aquest cap de setmana “el rumb de Catalunya”. Garriga ho ha dit aquest dissabte a Barcelona, abans de participar en una jornada organitzada pel grup dels Conservadors i Reformistes Europeus (ECR) al Parlament Europeu.

Així mateix, Garriga ha criticat que els pressupostos catalans pel 2022 destinin “milions d’euros” a “l’agenda feminista i climàtica” i les “mal anomenades ambaixades exteriors”. Amb tot, el president del partit d’extrema dreta ha lamentat “l’abandonament de les necessitats reals” de les formacions independentistes.

Publicitat

Tal com va anunciar el portaveu adjunt de Vox al Parlament, Antonio Gallego, el partit d’extrema dreta no portarà els pressupostos al Consell de Garanties Estatutàries i anirà directament al Tribunal Constitucional si detecta indicis d’inconstitucionalitat en els comptes. Per la seva banda, Garriga ha defensat la decisió i ha reiterat que consideren que el CGE “no és un organisme vàlid”. “És un organisme autonòmic que nosaltres plantegem suprimir”, ha assegurat Garriga.

“Hem de deixar de seguir jugant amb aquests organismes que haurien d’estar suprimits”, ha afegit el president de Vox. En aquesta línia, ha criticat el funcionament de l’estat de les autonomies i ha assegurat que el seu objectiu és “acabar” amb aquest model. “És el culpable de la ruïna dels espanyols”, ha dit Garriga.

Et pot interessar  La CUP rebutja la proposta de referèndum d'Aragonès: "Ens fa tornar 10 anys enrere"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut