Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Vox torna a posar cullerada: recorrerà al TC la llei d’emergència de l’habitatge aprovada pel Parlament

|

- Publicitat -

Vox recorrerà al Tribunal Constitucional (TC) la Llei d’ampliació de les mesures urgents per fer front a l’emergència habitacional, impulsada conjuntament per ERC, JxCat, la CUP i En Comú Podem. La normativa modifica tres lleis per incrementar el 15% el parc d’habitatge social, destinar a lloguer social el 5% d’habitatges de primera residència i ajudar les famílies potencialment excloses del mercat de l’habitatge. El diputat del grup d’ultradreta Joan Garriga ha argumentat en roda de premsa que la llei “genera desigualtat entre els espanyols”, “discrimina un tipus de propietari” i “no soluciona l’accés a l’habitatge”.

La llei estableix la consideració d’habitatges buits per als que han estat desocupats de manera permanent i injustificada durant més de dos anys, i en preveu l’expropiació forçosa per incompliment de la seva funció social.

Publicitat

També estableix la consideració de grans tenidors per als propietaris de més de deu habitatges i en crea un registre, i disposa que els contractes de lloguer social s’han de renovar obligatòriament si els seus ocupants continuen dins els paràmetres d’exclusió residencial i l’obligació d’oferir lloguers socials abans d’interposar una demanda judicial per deutes hipotecaris o altres demandes de desnonament. A més, amplia la durada mínima d’aquests contractes.

Vox creu que la llei va en contra de diversos articles de la Constitució Espanyola. Per exemple, consideren que haver d’oferir lloguer social és “contrari a l’autonomia i al dret de la llibertat d’empresa”. Garriga ha culpat el Govern per la “greu situació d’habitatge”, que provoca que “cada cop costa més trobar una casa o mantenir-la”.

A banda del recurs, que estan elaborant i presentaran pròximament, els d’extrema dreta han presentat un paquet de mesures per millorar la situació de l’habitatge a Catalunya. Volen que s’eradiqui l’ocupació, que s’augmenti l’oferta de sòl i que s’agilitzi les llicències per construcció o rehabilitació. També que es rebaixi l’impost sobre transmissions patrimonials (ITP) o que es facin més aportacions per habitatge social.

Et pot interessar  El PP i Vox endureixen el genocidi cultural al País Valencià: el valencià deixa de ser obligatori a l'ensenyament
Publicitat

Opinió

Minut a Minut