Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Vox tira pel dret i avisa que anirà directament al Constitucional si veu indicis d’inconstitucionalitat als pressupostos

|

- Publicitat -

El portaveu adjunt de Vox al Parlament, Antonio Gallego, ha explicat que el seu grup no portarà els pressupostos al Consell de Garanties Estatutàries (CGE) sinó que anirà directament al Tribunal Constitucional si detecta indicis d’inconstitucionalitat.

En roda de premsa des del Parlament, Gallego ha explicat que no tenen “confiança suficient” en l’òrgan consultiu i ha recordat que ha avalat recentment el fons per a les fiances dels llavors alts càrrecs per l’acció exterior.

Publicitat

Així doncs ara està en mans del PPC si els pressupostos acaben al CGE ja que Cs no té els diputats suficients per fer-ho. D’altra banda, el portaveu adjunt de Vox ha confirmat que el seu grup presentarà esmena a la totalitat contra els comptes per al 2022.

Gallego ha argumentat l’esmena a la totalitat perquè els pressupostos “segueixen apostant per enfrontar homes i dones” tot destacant que la nova consellera d’Igualtat i Feminismes és la que més creix. En resum, ha considerat que els comptes “reforcen el projecte separatista, feminista i l’ecologia histèrica” del Govern.

Segons Gallego, els comptes parteixen d’unes previsions econòmiques “falses” que “pequen d’optimisme” i ha afegit que la Unió Europea els hi ha donat la raó en rebaixar la perspectiva de creixement de l’economia espanyola. També ha lamentat que els pressupostos “consolidin l’infern fiscal”. I ha assenyalat que Catalunya és la comunitat autònoma amb “més xiringuitos” d’Espanya. Gallego no ha fet cap comentari sobre l’infrafinançament de Catalunya.

Et pot interessar  El PSC lidera la intenció de vot entre els més joves, seguit de Junts, ERC i Vox
Publicitat

Opinió

Minut a Minut