Dilluns, 27 de juny de 2022 - Edició 1432
La República

Vox s’afanya a criminalitzar Juvillà i prepara una querella contra els membres de la Mesa

La formació d’extrema dreta avisa que demanaran la suspensió de l’autonomia si se segueix en aquesta línia

Agències 01/02/2022

Vox no pot dissimular el seu odi cap a l’independentisme i avisa que presentarà una querella contra els membres de la Mesa si no obeeixen la Junta Electoral Central (JEC) i retiren l’escó a Pau Juvillà (CUP) abans de divendres.

El portaveu de l’extrema dreta al Parlament, Joan Garriga, ha defensat que el també secretari tercera de la Mesa ha de deixar de ser diputat perquè “no és més que qualsevol altre ciutadà”. “Tenim la cambra paralitzada i es retarden les reunions per culpa d’un delinqüent que ha desobeït i que no vol complir les sentències”, ha lamentat.

Cal recordar que la JEC ha suspès Juvillà encara que no hi hagi sentència ferma després que el TSJC hagi condemnat el diputat a 6 mesos d’inhabilitació per no treure els llaços grocs del seu despatx de la Paeria en període electoral.

“No és una amenaça, és una realitat. Interposarem una querella contra els membres de la Mesa si no obeeixen la JEC”, ha alertat el portaveu de Vox coincidint amb la reunió de la Mesa per decidir sobre aquesta qüestió. Segons Garriga, avui és un dia “de bojos” i el Parlament s’ha convertit en “una casa de bruixes i en un circ”.

Garriga s’ha preguntat quin missatge es dona a la ciutadania si no es retira l’escó a Juvillà. “Es pot incomplir la llei, pots ser condemnat i passes? Qualsevol persona que se salta un semàfor i se li retira el carnet pot continuar conduint? És una autèntica vergonya”, ha afegit.

A més, el portaveu del partit d’extrema dreta ha avisat que demanaran la suspensió de l’autonomia si se segueix en aquesta línia i ha recordat també “l’incompliment” del Govern amb la sentència del 25% en castellà a l’escola.