Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Vox rebutja els ‘Gay Games’, l’esdeveniment esportiu més important del País Valencià, perquè “discrimina” les persones heterosexuals

"Estic en contra dels Gay Games perquè estic en contra de qualsevol mena de discriminació, totes les discriminacions positives comporten una discriminació negativa" ha afirmat Juan Manuel Badenas

|

- Publicitat -

El portaveu de la formació d’extrema dreta Vox a l’Ajuntament de València, Juan Manuel Badenas, rebutja que la ciutat aculli els ‘Gay Games’, un dels esdeveniments esportius més importants que està previst que se celebrin a la capital del País Valencià l’any 2026. En canvi, Badenas sí que s’ha mostrat partidari de retre un homenatge públic a l’exalcaldessa popular Rita Barberà, involucrada en múltiples casos de corrupció.

Així, Vox no ha dubtat a l’hora de demostrar, una vegada més, la seva homofòbia i rebuig al col·lectiu LGTBI. “Estic en contra dels Gay Games perquè estic en contra de qualsevol mena de discriminació, totes les discriminacions positives comporten una discriminació negativa” ha afirmat el portaveu sense cap mena de vergonya. “Estic en contra perquè quan es fan uns jocs on els heterosexuals no poden participar estem limitant l’accés” ha afegit, mentre defensa que “amb diners públics només s’han de patrocinar, organitzar o desenvolupar activitats on totes les persones puguin participar amb igualtat”.

Publicitat

Els Gay Games són la competició esportiva i cultural més important del col·lectiu LGTBI, i se celebren des del 1982. La ciutat de València va presentar la seva candidatura per acollir la competició, i va guanyar entre les altres ciutats candidates, que eren Munic, a Alemanya, i Guadalajara, a Mèxic. L’esdeveniment acostuma a durar una setmana sencera, i acull competicions de més de 30 modalitats esportives, entre les quals hi ha esports autòctons, esports d’equip i individuals, i novetats com els ‘e-sports‘. A més, també acull activitats culturals, i segons Levante-EMV, suposaran un impacte econòmic de més de 120 milions d’euros.

Tanmateix, el portaveu troba correcte rebatejar el Pont de les Flors amb el nom de ‘Pont de Rita Barberà’, una acció que fins i tot li sembla “poc” perquè “en un pont no hi viu ningú, i, en canvi, en un carrer, una plaça o un lloc on viuen persones sí seria molt més representatiu”, segons ha afirmat a Levante-EMV.

Et pot interessar  La justícia obliga l'Ajuntament de Santa Susanna a penjar la bandera espanyola a la façana
Publicitat

Opinió

Minut a Minut