Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Vox ploriqueja i diu que els pressupostos espanyols són un “peatge polític” per mantenir Sánchez a Moncloa

|

- Publicitat -

El portaveu de Vox al Congreso, Iván Espinosa de los Monteros, ha afirmat que els pressupostos generals de l’Estat “premien” Catalunya i ha assegurat que es tracta d’un “peatge polític” pels vots de l’independentisme.

“Catalunya és la que més inversions rep” als PGE per al 2022 mentre que “maltracten a madrilenys i andalusos”, ha assegurat Espinosa de los Monteros aquest dimecres a la tarda en el debat de totalitat dels comptes públics.

Publicitat

Segons consta al projecte de pressupostos, Catalunya és la segona autonomia per darrere d’Andalusia en inversió territorialitzable, amb 2.230,74 milions d’euros, una xifra inferior al pes del Principat en el PIB estatal.

Segons el partit d’ultradreta, el Gobierno “va comprant suports” i estan “sortint una mica cars”. Espinosa de los Monteros ha fet referència als indults com a exemple del “preu polític realment car” que està pagant Sánchez per seguir a La Moncloa.

“No ha dubtat a premiar les autonomies els vots de les quals necessiten” i això “incrementa la desigualtat entre espanyols”, ha afirmat el portaveu de Vox.

Espinosa de los Monteros també ha afirmat que els PGE “porten Espanya a la ruïna” amb “estimacions econòmiques irreals” i ha vaticinat que “provocaran un greu dany a l’economia espanyola”.

Val a dir que les afirmacions de los Monterons s’han oblidat de mencionar que l’execució a Catalunya és exepcionalment baixa. Per tant, encara que aparegui com una de les més beneficiàries dels pressupostos, si finalment no s’executa en el document, tot queda en paper mullat.

Et pot interessar  El PP i Vox endureixen el genocidi cultural al País Valencià: el valencià deixa de ser obligatori a l'ensenyament
Publicitat

Opinió

Minut a Minut