Dimarts, 20 d'abril de 2021 - Edició 999
La República

Vox perd credibilitat fins i tot entre els seus membres: Diversos regidors anuncien que pleguen

Prenen la decisió perquè entenen que “és un partit antidemocràtic, sense principis i anticonstitucional”

Redacció
Redacció 06/04/2021
Primer pla del líder de Vox al Parlament, Ignacio Garriga, i el president del partit, Santiago Abascal, el 12 de març de 2021 (Horitzontal)

Vuit integrants de Vox a Extremadura han decidit abandonar aquest partit per considerar-o “antidemocràtic, sense principis, anticonstitucional i que no se sotmet a l’estat de dret”, a més de sotmetre els afiliats a “tècniques totalitàries, exemptes de les mínimes garanties legals exigides per la llei”. Tot i això, els militants que han abandonat la formació segueixen sent d’extrema dreta, i així ho va demostrar un dels regidors de Badajoz que ara ha decidit plegar, Alejandro Vélez, demanant la construcció d’una estàtua de Francisco Franco.

A més, això no ha estat l’únic escarment pel partit d’Abascal. Segons unes informacions d’El Plural, el militant de la formació Bertrand Ndongo i assessor de la diputada Rocío Monasterio, ha esbroncat el comportament racista de la formació per amenaçar amb la deportació d’un membre negre d’Unidas Podemos, Serigne Mbayé.