Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Vox es desfà dels personatges tradicionals a la Cavalcada de Reis de València per no ser bíblics, però n’afegeix de Disney

L'extrema dreta, aliada amb el PP, censura la tradicional Missatgera Caterina, el Patge Miquel o el Senyor Carbó

|

- Publicitat -

L’Ajuntament de València, en mans de PP i Vox, ha eliminat els personatges tradicionals valencians —com ara la Missatgera Caterina, el Patge Miquel o el Senyor Carbó— a la Cavalcada de Reis amb l’excusa que no són Bíblics, segons ha informat el diari La Veu.

En canvi, la regidora de Festes i Tradicions, Mónica Gil (Vox) ha considerat oportú introduir figurants del Quixot, de Harry Potter i de pel·lícules de Disney, malgrat que evidentment no formen part de l’imaginari cristià. A més, segons ha detallat el diario.es, la Cavalcada de Reis l’obriran agents de la Policia Local i Nacional. Un fet que evidencia novament l’obsessió malaltissa per arraconar la cultura valenciana, com ja han fet aquests partits a Borriana censurant les revistes en català.

Publicitat

L’exregidor de Festes i actual regidor de l’oposició amb Compromís, Pere Fuset, ha denunciat aquest sense sentit en una piulada a X: “Censuren la Missatgera Caterina de la Cavalcada de Reis per no ser bíblica i la canvien per Malèfica. No és una innocentada, són PP i VOX a l’Ajuntament de València”. Igualment, l’exalcalde Joan Ribó, ha contraposat els avenços durant el seu mandat a la “desolació de Nadal” que pateix la ciutat actualment.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut