Dimarts, 31 de gener de 2023 - Edició 1650
La República

Vox ataca els nous pressupostos de la Generalitat dient que volen “garantir el nivell de vida” dels independentistes

La formació d’extrema dreta, que no té ni veu ni vot al Parlament, acusa ara la Generalitat de voler crear “un govern paral·lel a la nació espanyola”

Agències 24/04/2020
La candidata del PP, Cayetana Álvarez de Toledo; de Ciutadans, Inés Arrimadas, i de Vox, Ignacio Garriga, abans de començar el debat de TV3 per les eleccions del 10-N el 5 de novembre del 2019. (Horitzontal)

Vox rebutja els pressupostos de la Generalitat que previsiblement s’aprovaran aquest divendres al Parlament en considerar que pretenen “garantir el nivell de vida” dels independentistes i no fan front a la pandèmia de coronavirus. En un comunicat, el diputat de la formació al Congrés Ignacio Garriga –Vox no té representació a la cambra catalana– ha acusat la Generalitat de voler crear “un govern paral·lel a la nació espanyola” i destinar partides a “despeses supèrflues com apujar el sou als expresidents o finançar TV3, ignorant les necessitats bàsiques.

El partit de Santiago Abascal assegura que el Govern no ha renunciat a la “propaganda separatista” ni ha derivat recursos a fer front a la situació provocada pel covid-19, però “sí que destinaran tot el que tinguin a les seves mans per garantir-se el nivell de vida que han obtingut sembrant odi i divisió”. “Són uns pressupostos encaminats a donar suport només a una part de la ciutadania”, ha lamentat Garriga, que ha vaticinat que els comptes del 2020 “l’únic que faran és empitjorar la situació”.

El diputat ha criticat que el pacte pressupostari entre el Govern i els comuns, “separatistes i comunistes”, incrementa l’IRPF als trams més alts, apuja impostos com el de patrimonis i en crea de nous. “S’ha de gastar menys i millor”, ha assegurat Garriga, que ha proposat que s’aprovin mesures pel retorn de les empreses que van canviar de seu social la tardor del 2017, promoure la construcció d’habitatge a Catalunya, potenciar la natalitat, augmentar la despesa sanitària, dotar de més recursos l’ensenyament concertat i donar resposta a les persones pendents d’una valoració per dependència.