Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

VOX, a la seva: Vol denegar que els Ajuntaments facin consultes sobre la monarquia

|

- Publicitat -

Vox ha presentat un recurs a tots els ajuntaments on té representació i subdelegacions de govern perquè deneguin a la Plataforma Consulta Popular Estatal Monarquia o República el permís per fer servir el domini públic amb l’ànim de fer una consulta popular sobre la monarquia espanyola. La formació ultradretana opina que la consulta és “manifestament il·legal” i recorda que la Constitució estableix que la forma política de l’estat espanyol és la monarquia parlamentària. A banda, el partit considera que la consulta incorre en una “inconstitucionalitat de caràcter competencial”, perquè les consultes populars són competència de l’Estat. Per a Vox, una consulta sobre la monarquia seria, a més, un “simulacre il·legal de referèndum”.

D’altra banda, el partit de Santiago Abascal subratlla que la llei estableix que per poder dur a terme una consulta popular local, com a “instrument específic de participació ciutadana directa”, cal “l’autorització expressa” del govern estatal.

Et pot interessar  Aragonès presenta aquest dimarts la proposta de referèndum "a l'escocesa" amb encaix a la Constitució espanyola
Publicitat

Opinió

Minut a Minut