Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

Von der Leyen viatja dimecres a Madrid per anunciar l’aprovació del pla de reformes de l’Estat

El pla espanyol serà dels primers que rebrà la llum verda de la Comissió Europea

Agències 11/06/2021
FILE PHOTO: European Commission President Ursula Von Der Leyen welcomes European Parliament President David Sassoli (not seen) ahead of a meeting at the European Commission in Brussels, Belgium, January 14, 2021. Stephanie Lecocq/Pool via REUTERS/File Photo

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, viatjarà dimecres a Madrid per anunciar l’aprovació del pla de reformes d’Espanya. Així ho ha anunciat una portaveu comunitària aquest divendres. Von der Leyen també visitarà el mateix dia Portugal, dijous Grècia i Dinamarca i divendres Luxemburg. La portaveu de la Comissió ha dit que el viatge de Von der Leyen serà per “anunciar el resultat de l’avaluació del pla”.

Espanya va presentar el pla de recuperació el 30 d’abril i, si finalment s’aprova la setmana que ve, la Comissió Europea l’haurà donat llum verda en un mes i mig malgrat tenir dos mesos per fer-ne l’avaluació. Després del vistiplau de l’executiu europeu, els ministres de Finances europeus han d’aprovar els plans. Von der Leyen ja va anunciar aquesta setmana en una intervenció a l’Eurocambra que la Comissió Europea donaria llum verda a cinc plans de reformes la setmana que ve.