Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Von der Leyen anuncia que la vacunació a la Unió Europea començarà el 27, 28 i 29 de desembre

La distribució de les dosis als estats començarà el 26 de desembre si l’EMA dona llum verda a la vacuna dilluns

Avatar
Agències 17/12/2020
Els vaccins continuen arribant a un ritme molt inferior al previst inicialment.

Els estats de la Unió Europea començaran a vacunar contra la covid-19 el 27, 28 i 29 de desembre, segons ha informat aquest dijous la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen. En la mateixa línia, el ministre de Sanitat alemany, Jens Spahn, que també té la presidència de torn de la UE, ha assegurat en una roda de premsa que “a Alemanya i a la UE començaran, si l’aprovació arriba com està previst, el dia 27 de desembre”. La reunió de l’Agència Europea del Medicament (EMA) per avaluar la vacuna de Pfizer-BioNTech està prevista per al proper dilluns 21 de desembre, i la Comissió Europea diu que, si el regulador dona llum verda, podria donar-li el vist-i-plau definitiu en només dos dies.

En cas que l’EMA doni llum verda a la vacuna de Pfizer-BioNTech el pròxim dilluns, el portaveu de la Comissió Europea ha dit que la distribució de les dosis començarà el 26 de desembre. Aquest seria doncs el dia en què les dosis començaran a sortir dels centres de Pfizer-BioNTech per anar a parar a instal·lacions dels diferents estats.

La Comissió Europea preveu donar llum verda a la vacuna només dos dies després de l’aprovació per part de l’EMA. S’escurça així un procés que normalment triga 67 dies. “Estem accelerant el procés al màxim”, han subratllat des de la Comissió Europea.

Sobre el fet que l’inici de la vacunació a la UE sigui en tres dies, el portaveu comunitari ha assenyalat que és així per la “mida” del bloc comunitari i per les “situacions” particulars dels diferents estats. “Les condicions poden canviar d’un país a l’altre”, ha insistit.