Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Vivas atura les expulsions de Ceuta “per prudència” i qualifica d'”insostenible” la situació

|

- Publicitat -

El president de Ceuta, Juan Jesús Vivas, ha explicat que “per prudència” la ciutat autònoma ha decidit paralitzar les expulsions de menors migrants al Marroc fins que hi hagi decisió judicial definitiva i, per tant, més enllà de les 72 hores que es van fixar. El president ceutí del Partido Popular, en cap moment, ha explicat que hagi aturat les expulsions, perquè consideri que els menors no disposen de les condicions adequades al seu país d’origen.

En una entrevista a la Cadena SER aquest divendres al matí, Vivas ha defensat “ser prudents i esperar a les resolucions” judicials a la vista de les mesures cautelars dictades fins ara, de suspensió provisional de les expulsions. Per tant, el dirigent ceutí buscaria la protecció jurídica a les seves decisions polítiques, més que no pas aportar un ajut als menors estrangers no acompanyats. El president ceutí ha dit que si la justícia tomba les expulsions, caldrà buscar “fórmules alternatives” perquè la situació a Ceuta és “insostenible”.

Publicitat

Vivas ha dit que la ciutat autònoma no pot acollir els centenars de menors que van travessar la frontera al maig en condicions adequades i, per tant, ha exigit una “solució immediata” si no se’ls permet retornar els menors al seu lloc d’origen. El president de Ceuta ha assegurat que la ciutat autònoma fa massa mesos que suporta “pressió” i està “desbordada”. Certament, és probable que Vivas no vagi desencaminat en el fet que no s’ha donat prou suport per assegurar la cura i el tracte digne dels menors.

El president ceutí ha explicat que va ser la ciutat autònoma qui va demanar l’activació de l’acord amb el Marroc per iniciar les devolucions, però que va ser el Ministeri de l’Interior qui el va activar. De manera que se’n renta les mans i li atribueix al PSOE la decisió d’efectuar les expulsions, malgrat no oposar-s’hi. Marlaska al seu torn va assegurar que no es tractava d’expulsions, sinó de devolucions perquè els menors havien demanat el retorn i que resulta difícil de creure. Vivas ha defensat l’actuació de les institucions en el “retorn” de menors migrants.

Et pot interessar  ERC i PSOE decideixen aparcar la taula de negociació de governs fins després del 12-M i el 9-J
Publicitat

Opinió

Minut a Minut