Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1526
La República

Villarejo torna a esquitxar Rajoy dient que tenia dos telèfons de contacte amb ell per evitar discrepàncies

L’excomissari afirma que Rajoy volia estar informat de l’Operació Catalunya diàriament

Redacció 30/06/2021
Pla curt de l'excomissari de la Policia Nacional José Manuel Villarejo, amb boina i un pedaç a l'ull, a la sortida de l'Audiència Nacional el dia després de quedar en llibertat provisional, el 4 de març de 2021 (horitzontal)

El comissari jubilat José Manuel Villarejo ha enviat un nou escrit al jutge de l’Audiència Nacional que instrueix la peça separada ‘Kitchen‘ en la qual afirma que li van donar dos telèfons de contacte amb el llavors president del Gobierno Mariano Rajoy perquè pogués tenir una interlocució directa amb ell i així evitar possibles discrepàncies entre el que li arribava a través de la cadena de comandament i el que ell com a agent d’intel·ligència transmetia.

En un escrit de 19 pàgines redactat pel mateix Villarejo, que exerceix la seva pròpia codefensa, i al qual ha tingut accés Europa Press, el comissari indica que aquesta línia directa amb Rajoy era per evitar el que va passar en l”’Operació Catalunya’ quan va sorgir “més que una discrepància” entre el que ell aportava i el que realment li arribava al president.

Sobre la seva entrada a l’operació Kitchen, l’operatiu que es va organitzar per suposadament sostreure informació sensible al PP que estava al poder del seu extresorer Luis Bárcenas, indica que es produeix amb posterioritat a l’inici de la mateixa i davant el fracàs d’altres en captar “fonts humanes”. Cal recordar que aquest operatiu va aconseguir que el xofer de la família de Bárcenas fos confident.

Segons el comissari, va ser el llavors director general de la Policia Ignacio Cosidó qui li va comunicar que deixés tots els temes que estigués fent “per un assumpte molt urgent” i que el mateix Rajoy tenia interès personal. Hi va afegir, sempre segons ell, que el director Adjunt Operatiu Eugenio Pino el posaria al corrent de tot.

Així, recorda, entén que era continuació de la seva intervenció l’Operació Catalunya per la qual es donaven “els mateixos intervinents, paral·lels procediments i similars objectius, en una nova actuació on el president del Gobierno tornava a voler estar informat puntualment, gairebé diàriament”.