Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Villarejo reitera que va ser el Ministerio del Interior del PP qui va ordenar l’operació Catalunya

|

- Publicitat -

L’excomissari de la policia espanyola, José Manuel Villarejo, que ja fa tres anys que està en presó preventiva, resol l’existència de les clavegueres de l’estat dient que “jo he fet moltes coses i no me’n penedeixo de res”. En una entrevista al diari El País que ha recollit Rac 1, Villarejo admet que el ministeri de l’Interior del PP li va demanar que posés en marxa l’operació Catalunya per posar fi a l’independentisme. De fet, assegura que va tenir diverses reunions amb Jorge Fernández Díaz per parlar-ne. A l’entrevista assegura que tot plegat es va pagar amb fons reservats.

Villarejo diu que l’operació Catalunya consistia en desmuntar el moviment independentista que, segons ell, hauria muntat la família Pujol “per desempallegar-se dels seus problemes”. També explica que Jorge Fernández Díaz va agafar tota la informació que Villarejo havia aconseguit sobre els Pujol per negociar amb el propi expresident de la Generalitat.

Publicitat

Pel que fa a l’operació Kitchen, muntada també amb fons reservats per robar documentació compromesa a Luis Bárcenas, diu que va ser Mariano Rajoy qui va ordenar tirar-la endavant, i que va ser Maria Dolores de Cospedal qui li va comunicar a ell mateix perquè l’executés. Amb tot, assegura que hi ha proves i que acabaran sortint a la llum.

Actualment, se l’investiga per 28 causes i està empresonat sense que s’hagi celebrat cap judici. Villarejo també assegura que de tot el material dels seus tripijocs, només n’ha sortit entre un 5% i un 10%, i que hi ha documents que també inclouen el PSOE.

Et pot interessar  Els 14 jutges a favor del dret a decidir denuncien de nou la policia patriòtica de Villarejo i Pino per la filtració dels seus DNI
Publicitat

Opinió

Minut a Minut