Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Vilalta tanca la porta a un avançament electoral i Rovira adverteix que la independència no es farà “sense ERC”

|

- Publicitat -

“No considerem que hi hagi d’haver eleccions”. La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha tancat la porta a un avançament electoral i ha contestat amb contundència a l’ultimàtum de la presidenta de l’ANC, Dolors Feliu, qui al final de la mobilització va advertir: “O independència o eleccions”.

En declaracions a La 2 i Ràdio 4 un dia després de la Diada, Vilalta ha argumentat que “el Govern ha de treballar per ajudar la gent”. La republicana, entrevistada a Ser Catalunya, ha acusat l’ANC de fer “discursos antipartits i populistes”.

Publicitat

Rovira: Sense ERC, no hi haurà independència

Al seu torn, la secretària general d’ERC, Marta Rovira ha remarcat que la independència no es farà “sense ERC”, sinó tornant a les mobilitzacions que van portar a fer l’1-O, i de passar de 10 a 70 diputats al Parlament, tal com ha constatat. Així mateix, la secretària general del partit ha afirmat que Esquerra “sempre” reivindica les mobilitzacions del milió i mig perquè “representen la diversitat de l’independentisme”, un moviment amb la voluntat de “ser més i més forts per guanyar”.

Rovira també ha subratllat que a la manifestació de l’ANC hi havia “molta gent” d’ERC, que al vespre estaven “desolats” per haver sentit com es criticava el partit “constantment”. La número dos d’Esquerra també ha replicat a l’Assemblea: “Si això va d’independència o eleccions, que ens expliquin com es fa la independència ara, i ens hi posarem. Nosaltres el ‘com’ el tenim clar”.

Finalment, ha conclòs que està d’acord amb el secretari general de Junts, Jordi Turull, que ha reclamat reobrir la direcció estratègica de l’independentisme: “Ens hem d’asseure i parlar i hem de ser molt honestos: hem vingut per guanyar la independència”.

Et pot interessar  Aragonès acusa Illa de defensar la proposta de Cs sobre trilingüisme: "Cal un president que no abandoni la llengua mai"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut