Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Vilalta tanca la porta a un avançament electoral i Rovira adverteix que la independència no es farà “sense ERC”

La secretària general republicana subratlla que a la manifestació de l’ANC hi havia “molta gent” del partit, però que estaven “desolats” per les crítiques constants

Redacció 12/09/2022
La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, amb el puny alçat durant la seva intervenció des del Fossar de les Moreres amb motiu de la Diada Data de publicació: diumenge 11 de setembre del 2022, 14:35 Localització: Barcelona Autor: Marc Puig/ERC

“No considerem que hi hagi d’haver eleccions”. La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha tancat la porta a un avançament electoral i ha contestat amb contundència a l’ultimàtum de la presidenta de l’ANC, Dolors Feliu, qui al final de la mobilització va advertir: “O independència o eleccions”.

En declaracions a La 2 i Ràdio 4 un dia després de la Diada, Vilalta ha argumentat que “el Govern ha de treballar per ajudar la gent”. La republicana, entrevistada a Ser Catalunya, ha acusat l’ANC de fer “discursos antipartits i populistes”.

Rovira: Sense ERC, no hi haurà independència

Al seu torn, la secretària general d’ERC, Marta Rovira ha remarcat que la independència no es farà “sense ERC”, sinó tornant a les mobilitzacions que van portar a fer l’1-O, i de passar de 10 a 70 diputats al Parlament, tal com ha constatat. Així mateix, la secretària general del partit ha afirmat que Esquerra “sempre” reivindica les mobilitzacions del milió i mig perquè “representen la diversitat de l’independentisme”, un moviment amb la voluntat de “ser més i més forts per guanyar”.

Rovira també ha subratllat que a la manifestació de l’ANC hi havia “molta gent” d’ERC, que al vespre estaven “desolats” per haver sentit com es criticava el partit “constantment”. La número dos d’Esquerra també ha replicat a l’Assemblea: “Si això va d’independència o eleccions, que ens expliquin com es fa la independència ara, i ens hi posarem. Nosaltres el ‘com’ el tenim clar”.

Finalment, ha conclòs que està d’acord amb el secretari general de Junts, Jordi Turull, que ha reclamat reobrir la direcció estratègica de l’independentisme: “Ens hem d’asseure i parlar i hem de ser molt honestos: hem vingut per guanyar la independència”.