Dimecres, 30 de novembre de 2022 - Edició 1588
La República

Vilalta qualifica d'”absoluta vergonya” la persecució del Tribunal de Cuentas

La secretària general adjunta d’ERC ha denunciat l’obsessió malaltissa de perseguir i represaliar el moviment independentista

Agències 14/10/2021

La secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, ha denunciat aquest vespre que la resolució del Tribunal de Cuentas ha rebutjat els avals de l’ICF dels llavors alts càrrecs del Govern. Vilalta ho ha qualificat d’“absoluta vergonya” i ha afegit que és una prova més de “l’obsessió malaltissa” dels aparells de l’estat per “perseguir, represaliar i reprimir” el moviment independentista.

Una estratègia, ha lamentat, que en aquest cas no només busca fer mal als líders independentistes sinó també a les seves famílies, ja que ordena embargar els seus béns, “casa seva”. Tot i aquest nou embat judicial, Vilalta ha destacat que el Govern recorrerà la resolució i els republicans seguiran denunciant aquesta persecució i apostant per una resolució política i democràtica del conflicte amb l’Estat.

En una atenció als mitjans de comunicació a Badalona, Marta Vilalta ha recordat que aquesta nova “estocada” a l’independentisme, en aquest cas en forma de “repressió econòmica”, es produeix el mateix dia que es compleixen dos anys de la sentència del judici del procés.