Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Vilalta insisteix en negociar tot i admetre que la taula de diàleg no dona “el resultat esperat” i que les relacions entre Govern i Estat viuen un “punt crític”

|

- Publicitat -

La secretària general adjunta d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Marta Vilalta, fent-se l’orni del discurs d’agraïment de Pedro Sánchez a la brutal repressió exercida poer les policies espanyola i marroquina als immigrants que han volgut saltar la tanca de Melilla, ha assegurat aquest dissabte que la taula de diàleg entre el govern espanyol i la Generalitat està en un “punt crític” i que s’ha de fer el possible per generar les condicions per negociar o hi haurà un “camí sense sortida”. En una entrevista a El Món, Vilalta ha reconegut que la negociació no està donant “el resultat esperat” però s’ha negat a “llençar la tovallola”.

La republicana ha explicat que la situació que s’havia arribat era insostenible “perquè no hi havia confiança entre els governs per incompliments reiterats en diversos àmbits i pel cas d’espionatge Pegasus”. “És molt difícil negociar amb qui t’està espiant o amb qui està perpetuant la repressió. Això és insostenible, cal un punt d’inflexió i nosaltres volem provocar-lo”, ha comentat.

Publicitat

Insistim. Equivocant-se de nou de contrincant i obviant que l’Estat espanyol avala la repressió, com l’exercida sobre els subsaharians que han intentat entrar a Espanya per Melilla, s’ha referit a JxCat, manifestant que en la negociació amb l’Estat “a vegades trobem a faltar complicitats internes, al Govern i en la majoria independentista”. “Segurament hauríem sigut més forts en la negociació si la part catalana hagués mostrat més unitat”, ha manifestat.

“Ens sap greu que la no participació de Junts en aquest procés de negociació hagi provocat debilitat en la part catalana. Ens agradaria molt que Junts, com vam pactar en l’acord d’investidura del president Aragonès, hi participés. La taula de negociació és entre governs, i ells formen part del Govern. I en lloc de apuntar la pressió sobre el govern de l’Estat, s’equivoquen d’adversari i apunta la pressió cap al company de viatge, cap a ERC, cap al president de la Generalitat”, ha reflexionat Vilalta a El Món. Vilalta ha constatat que l’actitud “irresponsable” de Junts de ser un “espectador passiu” a la taula de diàleg “ha posat fàcil al govern de l’Estat no comprometre’s en el procés de negociació”.

Et pot interessar  Albiach vol que una de les primeres accions del nou govern català sigui reactivar la taula de diàleg, que l'espanyol va cancel·lar
Publicitat

Opinió

Minut a Minut