Edició 2042

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 27 de febrer del 2024
Edició 2042

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 27 de febrer del 2024

Vilagrà veu la Bilateral com “una manera de crear confiances” prèvia a la taula de diàleg

|

- Publicitat -

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha assegurat en una entrevista a ‘El Matí de Catalunya Ràdio’ que el Govern vol “separar completament” la reunió de la Comissió Bilateral de la taula de diàleg –que s’ha de tornar a reunir al setembre-, tot i que ha admès que la trobada prevista per aquesta tarda és “una manera de crear confiances” si s’acaba arribant a acords en temes concrets. Per altra banda, en una entrevista a ‘La Vanguardia’ d’aquest dilluns la consellera de la Presidència ha avisat que la reunió “no pot ser un déjà-vu de sempre tractar el mateix i no acabar de tancar res” i ha exigit concreció. La trobada està prevista per aquest dilluns a la tarda a Madrid.

Vilagrà ha remarcat que l’executiu vol desvincular “totalment” els temes socials, econòmics i d’infraestructures que es preveu parlar a la reunió de la Comissió Bilateral de les qüestions relacionades amb el conflicte polític amb l’Estat. Aquestes darreres, ha recordat, s’han d’abordar a la taula de diàleg –que es reunirà per segona vegada el setembre- on, segons ha dit, es parlarà de “fi de la repressió, amnistia i procés d’autodeterminació”. Un dels temes que rebutgen parlar a la Bilateral és, per exemple, el conflicte amb els avals de l’ICF. “No volem barrejar els dos aspectes”, ha resumit.

Publicitat

Un dels temes conflictius de la reunió d’aquest dilluns són els fons europeus, que el govern espanyol ja ha avançat que no vol tractar a la trobada. Per la seva banda, l’executiu català ha avisat que el plantejarà igualment. En aquest sentit, Vilagrà ha argumentat que les qüestions de política econòmica que afectin a Catalunya s’ha de parlar primer a la Bilateral, i ha apuntat que els fons europeus són “política econòmica de primer nivell”.

Et pot interessar  Un centenar de pagesos amb una trentena de tractors reben Vilagrà a Casserres per seguir pressionant el Govern

Pressupostos

D’altra banda, Vilagrà ha afirmat a ‘La Vanguardia’ que estaran alerta perquè el govern espanyol no els vulgui vincular els pressupostos de l’Estat a acords a la comissió. “No volem que ens facin trampa en aquest sentit, que el calendari no es viciï per la negociació dels comptes”, ha remarcat, per recordar després que qui va a la trobada d’aquesta tarda és el Govern i no partits polítics.

Publicitat

Opinió

Més llegides

Minut a Minut