Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Vilagrà veu com una “bona notícia” que es reforcin aspectes de l’amnistia: “Està ben encarrilat”

La vicepresidenta del Govern diu que avui continuen les reunions pels pressupostos

|

- Publicitat -

La vicepresidenta del Govern, Laura Vilagrà, veu una “bona notícia” que es reforcin aspectes de la llei d’amnistia. Així ho ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio després que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, hagi acceptat fer canvis a la llei per donar “més garanties” als independentistes i, en especial, a l’expresident Carles Puigdemont. “Em diuen que està ben encarrilat”, ha dit Vilagrà en referència a un acord. Demà dijous es tornarà a votar l’amnistia a la comissió de Justícia del Congrés després que Junts la tombés fa un mes al ple. D’altra banda, Vilagrà ha dit que avui continuen les reunions per als pressupostos i que es manté oberta la negociació amb els comuns i Junts.

Vilagrà creu que la llei ja incorporava “totes les causes” de l’1-O, també les relacionades amb Tsunami Democràtic. Tot i així, ha valorat positivament que hi pugui haver canvis. “Si volem reforçar alguns aspectes, benvingut sigui aquest reforç”, ha afegit.

Publicitat

Pel que fa als pressupostos, la vicepresidenta ha admès que sobre la taula hi ha el “perill” que els pressupostos per al 2024 no tirin endavant després que els comuns hagin presentat una esmena a la totalitat. Vilagrà ha explicat que avui continuen les reunions i que les negociacions continuen obertes amb comuns i Junts. Tot i que admès que la negociació amb En Comú Podem és “més intensa i concreta”.

En relació amb Junts, ha assegurat que s’han intercanviat documentació i que el Govern ha incorporat el 70% de les seves propostes. “No descartem un acord ampli. Seria bo que, en un moment complex, el màxim de grups s’hi afegissin”, ha dit.

Et pot interessar  La Moncloa veu a la baixa el "suflé" de Puigdemont i confia a retenir ERC i Junts a canvi d'almoines

Preguntada per una moratòria del Hard Rock mentre hi hagi sequera, Vilagrà ha respost que el Camp de Tarragona no està afectat per l’emergència ja que és una conca que, en aquests moments, té aigua. I també ha alertat que s’ha de pensar en les “responsabilitats” que tenen les persones de la Generalitat que, a nivell tècnic, han d’aplicar les normatives.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut