Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Vilagrà serà la número 2 d’ERC el 12-M: “És un honor i un privilegi, puc aportar l’experiència d’aquests tres anys”

Destaca la "il·lusió" de treballar per resoldre els "grans reptes del país", com ara la resolució del conflicte, l'autodeterminació, l'aplicació de l'amnistia i les carpetes socials

|

- Publicitat -

La vicepresidenta del Govern, Laura Vilagrà, tornarà a ser la número 2 de la llista d’ERC a les eleccions del 12-M. En declaracions a l’ACN, Vilagrà ha explicat que serà “un honor i un privilegi” repetir com a segona candidata a la llista que encapçala el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i que aportarà l’experiència i l’expertesa dels 3 anys a l’executiu i en l’àmbit municipal. Vilagrà també ha destacat la “il·lusió” de treballar per resoldre els “grans reptes del país”. N’ha destacat la resolució del conflicte polític i l’autodeterminació; l’aplicació de l’amnistia; i abordar carpetes socials com el finançament singular, les polítiques socials “ambicioses”, i l’impuls del català.

Vilagrà també ha lloat la figura d’Aragonès, president i cap de llista a les eleccions del 12-M. La vicepresidenta ha destacat que el candidat d’ERC “té el país al cap” així com el conjunt de la ciutadania. “És qui lidera amb més força la transformació des del Govern”, ha afegit.

Publicitat

Segons ERC, Aragonès ha escollit Vilagrà perquè ha demostrat una “gran capacitat de negació i sempre ha posat per davant el projecte col·lectiu i ha defensat Catalunya i la seva gent en totes i cadascuna de les seves actuacions”.

Des del partit destaquen que Vilagrà ha estat una “figura clau” en la negociació amb el govern espanyol que “ha fet possibles fites que semblaven impossibles”, com els acords per la reforma del delicte de sedició i la llei d’amnistia. També destaquen el seu paper en la coordinació i comunicació del Govern i que va fer un “pas endavant” en assumir més responsabilitats quan Junts va abandonar l’executiu d’Aragonès.

Vilalta, Sans i Cañigueral

D’altra banda, Marta Vilalta (Lleida), Raquel Sans (Tarragona) i Laia Cañigueral (Girona) acompanyaran Aragonès (Barcelona) als comicis del 12-M com a caps de llista per les altres quatre demarcacions provincials. ERC va proclamar dilluns les tres candidates, d’haver escollit ja Aragonès com a cap de cartell i candidat presidenciable. Vilalta i Sans repeteixen com a caps de llista, mentre que per a Cañigueral serà la primera vegada.

Et pot interessar  El cartell de Cs pel 12-M està fet amb intel·ligència artificial i demana "detenir" Puigdemont i Sánchez

Totes tres candidates han estat escollides després d’haver aconseguit els avals necessaris de la militància. Aragonès va prometre treballar “incansablement” per tornar a ser president de la Generalitat, per bé que espera fer-ho “amb una majoria més àmplia” que li doni més marge de maniobra per tirar endavant les polítiques de l’executiu.

El 20 de gener el Consell Nacional del partit ja havia avalat Aragonès com a candidat, i a les primàries que ha dut a terme la formació no s’ha presentat cap altra candidatura a cap de les demarcacions. A partir d’ara, el procés electoral continua en marxa per triar els membres que hauran d’integrar el conjunt de la llista electoral dels republicans, que haurà de ser ratificada el 2 d’abril pel Consell Nacional de la formació.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut