Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Vilagrà retreu al Gobierno la marginació del català a la nova proposta de llei de l’audiovisual

|

- Publicitat -

La consellera de la Presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà, ha reclamat que la futura llei general de l’audiovisual inclogui “quotes lingüístiques” en les plataformes audiovisuals.

En aquest sentit, ha retret al Gobierno que no hagi aplicat a la legislació interna la normativa de la Unió Europea en la matèria: “Estem decidides a intervenir-hi, a defensar una bona llei de l’audiovisual i sobretot a protegir la llengua i la cultura catalanes”, ha mantingut aquest dijous en el ple del Parlament.

Publicitat

Respecte a la televisió lineal, ha demanat que hi hagi una quota del 50% per a produccions europees i, dins d’aquest 50%, un 30% reservat a “llengües cooficials diferents del castellà”.

Ha recordat que el projecte del llei estatal de l’audiovisual preveu finançament per a RTVE, i ha demanat que també inclogui partides per a la CCMA.

Vilagrà ha fet aquestes declaracions per contestar a una interpel·lació de la diputada d’ERC Raquel Sans, que ha recordat que tan sols el 0,5% de continguts de Netflix són en català i només el 0,1% a HBO, i ha demanat “que es garanteixi que totes les obres que ja tenen versió lingüística en català estiguin disponibles en aquestes plataformes”.

Et pot interessar  Vilagrà veu com una "bona notícia" que es reforcin aspectes de l'amnistia: "Està ben encarrilat"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut