Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Vilagrà recrimina a Junts el vot en contra l’amnistia: “Ahir van guanyar els jutges i van perdre els milers d’encausats”

La vicepresidenta no ho dona tot per perdut i confia que la llei acabarà aprovant-se perquè és un compromís d'investidura

|

- Publicitat -

La vicepresidenta del Govern, Laura Vilagrà, ha lamentat que la llei d’amnistia no tirés endavant arran del canvi d’opinió de Junts, que finalment va votar en contra la norma, en no garantir aquesta la protecció als acusats de terrorisme en les causes del Tsunami Democràtic i el cas Volhov. En una entrevista a RNE, l’ara vicepresidenta del Govern de la Generalitat ha avisat JxCat que “no es pot jugar amb foc” ni “al gat i la rata amb els jutges”.

Vilagrà ha aprofitat l’entrevista per recriminar a Junts que el que ahir va passar és precisament el que busca la cúpula judicial espanyola: paralitzar la llei d’amnistia. “Ahir van guanyar els jutges i van perdre les milers de persones encausades”, ha lamentat.

Publicitat

Amb el ‘no’ de Junts a la llei d’amnistia, els tràmits de la llei queden paralitzats. La norma tornarà a la comissió de Justícia de la cambra baixa i s’obre, per tant, una possible nova negociació. Amb tot, però, Vilagrà s’ha mostrat convençuda que la llei d’amnistia s’acabarà aprovant i ha recordat que és un compromís d’investidura.

Et pot interessar  Aragonès creu que Junts no exigirà el traspàs de Rodalies si governa perquè "no ho va prioritzar" durant la negociació
Publicitat

Opinió

Minut a Minut