Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Vilagrà parla amb Felipe VI i li trasllada que hi ha “3.000 persones represaliades”

La consellera li va dir que la repressió “dificulta molt la situació” a Catalunya

Avatar
Agències 17/06/2021

La consellera de la Presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà, va parlar amb Felipe VI durant el sopar inaugural de la Reunió Anual del Cercle d’Economia aquest dimecres i li va traslladar que hi ha “3.000 persones represaliades pendents de judici injustament o jutjades”.

Fonts del Govern han informat a Europa Press que Vilagrà també li va explicar que “això dificulta molt la situació” a Catalunya, en una breu conversa que va mantenir amb el monarca en català.

A més, Vilagrà li va dir que hi anava “representant a la majoria de catalans” i va destacar que la voluntat del Govern és aprofundir en la negociació per resoldre el conflicte polític.

La consellera de la Presidència va ser al sopar inaugural en representació del Govern, després que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, delegués en el vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, i que aquest rebutgés anar-hi; finalment hi va acudir també la consellera d’Acció Exterior, Victòria Alsina, tot i que no estava previst.

La Reunió del Cercle d’Economia (RCE) se celebra fins a aquest divendres a Barcelona i està patrocinada per CaixaBank, Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) i KPMG, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona.