Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Vilagrà no contempla que la llei d’amnistia es registri sense Junts: “Ens hi juguem molt”

La consellera està "convençuda" que hi haurà un acord final de tots els grups necessaris per investir Pedro Sánchez

|

- Publicitat -

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, rebutja el suggeriment de Jaume Asens de registrar la proposició per a la nova llei d’amnistia sense Junts, ja que a diferència d’ERC, els de Puigdemont encara no han arribat a una entesa amb el PSOE sobre el contingut de la norma, tot i que estan a un “5%” d’aconseguir-ho, segons el mateix Asens. Així, Vilagrà s’ha mostrat “convençuda” que hi haurà un acord final de tots els grups necessaris per investir el candidat del PSOE a la presidència del govern espanyol, Pedro Sánchez.

Vilagrà, que ha fet un discurs al Fòrum Europa celebrat aquest divendres, insisteix que no contempla que la llei d’amnistia es registri sense Junts, argumentant que hi ha molt en joc: acabar amb la repressió, encarrilar el desencadenament del conflicte polític, i avançar també en les carpetes econòmica i de finançament, en referència a Rodalies i al deute del FLA.

Publicitat

La consellera ha dit que el “compliment” dels acords per part del PSOE podria afavorir que ERC facilités l’aprovació dels pressupostos de l’Estat del 2024, un fet que de retruc encaminaria el PSC a aprovar els comptes de la Generalitat, segons fonts d’ERC consultades per l’ACN. Preguntada per aquesta qüestió, Vilagrà ha constatat que l’acord signat ahir entre republicans i socialistes permet “tibar molt” de cara a “millorar la vida de la ciutadania” amb un nou pressupost a Catalunya per l’any que ve.

Vilagrà també ha asseverat que el traspàs “integral” de Rodalies, inclòs al pacte entre ERC i PSOE, és un dels “traspassos de sobirania més important” des del que es va fer amb els Mossos. Així mateix, ha afegit que calia obrir “la caixa dels trons”, en referència al “finançament singular” per Catalunya. La consellera sosté que cal continuar negociant durant el futur, perquè cal “culminar el procés” i aconseguir un “finançament just” pel país.

Et pot interessar  Tomàs Molina diu que "aportarà el sentit comú d'un home del temps clàssic" a la política

A la conferència hi ha assistit membres del Govern com els consellers Juli Fernández i Quim Nadal, i la consellera Natàlia Mas, a més del diputat d’ERC al Congrés Francesc-Marc Álvaro, entre d’altres representants d’ERC. També hi ha anat membres d’altres formacions, com la diputada Mònica Sales (Junts) i el parlamentari Joan Carles Gallego (En Comú Podem).

Publicitat

Opinió

Minut a Minut