Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Vilagrà nega que Borràs fes “cap proposta concreta” per evitar la retirada de l’escó a Juvillà

|

- Publicitat -

Laura Vilagrà ha admès que hi va haver una reunió entre la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, per intentar vehicular una resposta a la decisió de la Junta Electoral Central de retirar l’acta de diputat al cupaire Pau Juvillà.

En roda de premsa després de reunir-se amb Junts per Catalunya i amb ERC, la portaveu del Govern ha afegit, però, que en cap cas va fer “cap proposta concreta”, sinó un plantejament “genèric”. Vilagrà ha afirmat que davant la “repressió” que viu el país, “no caben sortides personalistes”, i ha afegit que els plans “no es poden improvisar”. La consellera ha reclamat elaborar-los de manera conjunta “en els òrgans que ja existeixen”.

Publicitat

Vilagrà ha fet menció, d’aquesta manera, a la postura de Borràs en el cas Juvillà qui va acusar ERC i la CUP de rebutjar la seva “proposta de front comú” contra la “repressió” de l’Estat. La presidenta del Parlament ha assegurat que estava “disposada” a arribar “fins al final”, però ha admès que “s’han trencat confiances”.

La consellera de la Presidència ha recordat que Aragonès ha donat “suport” a Borràs i a la mesa del Parlament pel que fa a les decisions del ple de dijous passat, que va oficialitzar la retirada de l’escó a Juvillà. Una situació que ha admès que va ser “complexa” i “molt dura en termes repressius”.

Però davant d’aquesta situació ha reiterat que el que cal són “solucions conjuntes”. Més enllà d’això, la consellera de la Presidència ha demanat abandonar “polèmiques que no porten enlloc” i ha convidat a treure “aprenentatges” del que ha passat i a desenvolupar “estratègies conjuntes” per fer-hi front que es desenvolupin “en els marcs que toca desenvolupar-los”.

Et pot interessar  Aragonès acusa Illa de defensar la proposta de Cs sobre trilingüisme: "Cal un president que no abandoni la llengua mai"

Sobre la proposta de Junts de crear una direcció estratègica col·legiada de l’independentisme, Vilagrà ha afirmat que el Govern és “molt respectuós” amb la tasca dels partits independentistes i les entitats per trobar “el millor marc d’entesa”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut