Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Vilagrà insisteix que l’amnistia és la “línia vermella imprescindible” en les negociacions amb el PSOE

La consellera de Presidència aposta per coordinar-se amb Junts: "Coordinades anem més lluny i aconseguirem assolir l'objectiu complert: la desjudicialització del conflicte polític i poder votar"

|

- Publicitat -

L’agenda política espanyola bull aquests dies més que mai, després que es constituís la mesa del Congrés amb Francina Armengol al capdavant, i que aquesta hagi fixat la data pel primer debat d’investidura, amb Alberto Núñez Feijóo com a candidat a proposta del mateix rei espanyol. Tanmateix, les negociacions perquè Pedro Sánchez sigui l’altre candidat a la investidura presidencial continuen obertes, i ERC insisteix que l’amnistia és la “línia vermella imprescindible” en les negociacions amb el PSOE per a una eventual investidura.

“Nosaltres ens centrem, en primer lloc, en l’amnistia, que és la línia vermella imprescindible però també cal obrir la carpeta de l’autodeterminació“. Així s’ha expressat la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, durant la cloenda de la 55a edició de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE) a Prada de Conflent, a la Catalunya del Nord, ha insistit que la seva formació no negociarà la investidura de Pedro Sánchez sense tancar la carpeta de l’amnistia. La consellera ha reconegut que ERC treballa amb dos objectius “molt ambiciosos”, però assegura que ambdós són “possibles”, i ha tret pit que no han “rebaixat ni un mil·límetre les aspiracions del país”.

Publicitat

Vilagrà ha defensat també “els fruits” que la negociació amb el govern espanyol ha donat fins ara. “Els polítics estan en llibertat, hem pogut modificar el delicte de sedició…. Aquests van ser els primers passos, els més difícils, però sempre hem dit que no n’hi havia prou”, ha dit. En relació amb això, ha afirmat que la del Congrés ha estat una “batalla ingent” però que s’ha aconseguit el que “alguns deien que seria impossible”: que s’hi pogués parlar en català.

Et pot interessar  Vilagrà, sobre les piscines: "Nosaltres no podem dir als ajuntaments quins han de ser els seus refugis climàtics"

La consellera ha afirmat que s’equivocaven aquells que pensaven que “el conflicte havia acabat” i que “la voluntat de llibertat del país s’havia esfumat”. Per tot plegat, la consellera de la Presidència ha dit que la “coordinació” entre els partits independentistes i la “unitat” és “clau”. “Coordinades anem més lluny i aconseguirem assolir l‘objectiu complert: la desjudicialització del conflicte polític i poder votar. Plegades som més fortes”, ha afegit.

La titular de Presidència també ha dit que no es reuniran amb el PP, tot i que ara aquest ha dit que està obert a negociar amb ERC i Junts, tot reivindicant que el seu partit aposta per la “coordinació” amb Junts en el marc de les negociacions.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut