Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Vilagrà carrega contra l’ANC: “Si han decidit convertir-se en partit polític i no en una entitat, no tenim res a dir”

La consellera també ha criticat l'actuació del grup municipal de Junts a Ripoll: "Junts no va estar a l'alçada, ni des de la direcció nacional ni des de la local"

|

- Publicitat -

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha carregat amb contundència contra les darreres decisions adoptades per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), després que el passat diumenge, 18 de juny, l’entitat presentés el Full de ruta 2023-2024, destacant les novetats sobre la Llista Cívica i el Pacte Nacional, i anunciés noves mobilitzacions previstes per la presidència espanyola de la UE. L’articulació de la Llista Cívica per a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya ha estat el que més crítiques ha despertat al Govern de la Generalitat, tot i assegurar que “no té res a dir”.

“Si han decidit convertir-se en partit polític i no ser una entitat que lluita des del carrer i l’activisme, el Govern no té res a dir”, ha sentenciat Vilagrà en roda de premsa, sense voler afegir res més.

Publicitat

 

Vilagrà també carrega contra Junts a Ripoll “No va estar a l’alçada, amb plantejaments tebis i una negociació erràtica”

D’altra banda, la consellera també ha carregat amb duresa contra Junts per la seva estratègia a Ripoll, on els partits polítics no han arribat a un pacte per a evitar l’alcaldia de Sílvia Orriols, la líder de la formació xenòfoba Aliança Catalana (AC). Després de recordar que la majoria de formacions van signar un compromís per fer un cordó sanitari a l’extrema dreta catalana, Vilagrà ha qualificat de “mala notícia per al país” el resultat de dissabte a Ripoll.

“Des del principi, ERC, PSC i CUP van treballar per evitar que l’extrema dreta governés i van ser capaços de fer un front democràtic per a evitar-ho. Junts no va estar a l’alçada, ni des de la direcció nacional ni des de la local”, ha etzibat. La consellera opina que Junts ha tingut “plantejaments tebis” i una “negociació erràtica” a Ripoll. “No es pot anar amb vetos quan es parla de l’extrema dreta”, ha sentenciat, fent referència als diferents canvis d’opinió i ofertes en la negociació per a no acabar acceptant el pacte de les altres tres forces polítiques. “Espero que n’haguem aprés. No es un fet que no es pugui revertir i espero que s’hi treballi”, ha conclòs Vilagrà.

Et pot interessar  L'ANC recorre al Tribunal Suprem contra el tancament de la campanya 'Consum Estratègic'
Publicitat

Opinió

Minut a Minut