Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

VÍDEOS | Turull carrega contra ERC i avisa: “No ens arrossegarem mai a Madrid per intentar aprovar uns pressupostos”

El secretari general de Junts avisa que és ara quan Esquerra ha de demostrar “si pacta amb els de la força del 52%” o si decideix apostar “per aquells qui diuen que el procés s’ha acabat”

Redacció 28/01/2023
El secretari general de JxCat, Jordi Turull Data de publicació: dissabte 28 de gener del 2023, 14:26 Localització: Girona Autor: Marina López

El secretari general de JxCat, Jordi Turull, ha defensat Junts com “el partit de la coherència” i ha criticat els moviments d’ERC per intentar desencallar un acord amb el PSC: “Nosaltres no ens arrossegarem mai a Madrid per intentar aprovar uns pressupostos”.

Turull ha afirmat que Catalunya està en una “cruïlla” i lamenta que el Govern es decanti per pactar “amb aquells que diuen que el procés s’ha acabat” en comptes d’apostar per mantenir la suma dels partits independentistes. Per al secretari general de Junts, ara és quan ERC ha de demostrar “si pacta amb els de la força del 52%” o si decideix apostar “per aquells qui diuen que el procés s’ha acabat”: “Entre la solvència i independència i el deixem-ho estar i l’anar fent”. En aquest sentit, ha situat Junts com un partit “de paraula” i de compliment d’acord “fins al final”.

La presidenta i el secretari general del partit han participat en la cloenda de la 3a Convenció Municipalista de Junts a Girona. Jordi Turull ha instat els candidats del partit a “sortir a guanyar” les municipals posant el valor que Junts és el partit “de la solvència i de la coherència”: “Si mai heu de triar entre els interessos del vostre poble i els del partit, no ho dubteu ni un moment, trieu els del vostre poble”.