Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

[Vídeo] Vilalta, a Sánchez: “Prou d’especular amb els indults. El conflicte seguirà vigent”

|

- Publicitat -

La portaveu d’ERC, Mara Vilalta, ha dit al president del Gobierno, Pedro Sánchez, que no calen posades en escena “operístiques” sinó solucions que passen per l’amnistia i l’autodeterminació. La republicana ho ha dit en referència a l’acte que farà Sànchez al Liceu el proper dilluns per defensar els indults. De fet, li ha reclamat que “es deixi d’especular” sobre aquests indults i que es facin. Ha insistit però que aquests acabaran amb el patiment del presos polítics però no amb la “repressió” i el conflicte entre l’Estat i Catalunya. Vilalta ha afegit que aquest caldrà abordar-ho políticament, amb la represa del diàleg i la negociació i “amb la persistència per fer inevitable un referèndum acordat”, que creu que acabarà arribant.

En una intervenció telemàtica en el marc del Consell Nacional d’ERC, Vilalta ha criticat que la resposta de Sánchez sigui l’acte de dilluns, en un moment en què hi ha milers d’independentistes “represaliats” pel govern espanyol i una “causa general” contra l’independentisme. Ha reivindicat que la majoria de la població defensa que les solucions passen per l’amnistia i l’autodeterminació i ha valorat que si mentrestant es fan els indults, que es facin, però ha reclamat que no hi hagi més especulacions i es facin efectius.

Publicitat

La republicana ha asseverat que ERC aposta pel diàleg i la negociació per acabar amb la repressió i fer possible un referèndum pactat. Ha dit que això és el que defensa la immensa majoria dels catalans i és un dels “grans consensos” del país. En aquest sentit, ha manifestat que el conflicte només se solucionarà amb altes dosis de democràcia i solucions polítiques “que s’allunyin dels tribunals”.

Renovació de l’executiva amb la mirada en les municipals

Vilalta ha explicat que durant el Consell Nacional d’aquest dissabte es proposarà una renovació de l’executiva nacional. L’objectiu d’aquesta renovació és continuar “enfortint” el partit i preparar-lo per a les eleccions municipals del 2023. Per això, potenciarà l’àrea de coordinació municipal i es reforçaran les polítiques sectorials i la lluita antirepressiva.

Et pot interessar  Feijóo acusa Sánchez de no condemnar amb prou "rapidesa i contundència" l'atac d'Iran: "Ha estat l'últim"

Segons ha explicat la formació aquesta setmana, la proposta inclou la incorporació de l’actual diputada i exconsellera de Salut Alba Vergés com a nova vicesecretària general de Partit Obert, càrrec que fins ara ocupava Isaac Peraire, nou director de l’Agència Catalana de Residus. Per la seva banda, l’exregidor de Badalona Oriol Lladó és l’aposta de l’Executiva per rellevar Sergi Sabrià en el càrrec de vicesecretari general de Comunicació i Estratègia.

Es proposa també incorporar una Secretaria de coordinació de política supramunicipal, que lideraria l’exdiputada al Congrés, Laia Cañigueral. A més, es pretén crear la Secretaria de Política Municipal i projectes transversals, que correria a càrrec de la, fins fa poc, delegada del Govern a la Catalunya central, Alba Camps. La Secretaria d’Estratègia Municipal incorpora la gestió de les grans ciutats en la nova Secretaria de Coordinació Municipal i Ciutats Grans, que encapçalaria Oriol López, regidor de Mollet del Vallès.

Per últim, Vilalta ha posat en valor algunes de les actuacions posades en marxa per la Generalitat recentment, com la constitució de la taula de treball sobre habitatge, la defensa “amb ungles i dents” de les lleis aprovades pel Parlament i l’habilitació de noves ajudes per a empreses i autònoms afectats per la pandèmia.


 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut