Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

[VÍDEO] Vilagrà: “Ens està arribant que el Gobierno vol adoptar una visió estadista”

També diu que veu “canvis” en sectors del socialisme català “que volen canviar coses que han fet fins ara”

Agències 28/05/2021
Laura Vilagrà, aquest matí als estudis de Catalunya Ràdio.

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha considerat “una gran notícia” que el govern de Pedro Sánchez digui que vol posar la política al centre. En una entrevista a ‘El Matí de Catalunya Ràdio’, Vilagrà ha insistit però que la primera opció del Govern no són els indults sinó l’amnistia, que és el que genera més consens a la societat. La recent escollida consellera diu que detecta una “visió més estadista” en el govern espanyol per resoldre el conflicte de manera “més estructural”. I ha reclamat al PSOE que no es deixi endur per la “confrontació” de la dreta i l’extrema dreta. Vilagrà ha afegit que també veu “canvis” en sectors del socialisme català “que volen canviar coses que han fet fins ara”.

La consellera ha insistit que el conflicte és polític i que, per tant, la solució és l’amnistia. Ara bé, ha afegit que en cas que el govern espanyol concedís els indults als presos de l’1-O se’n alegrarien per a les famílies i per a ells mateixos. Encara sobre els indults, Vilagrà ha admès que aquesta qüestió pot tenir un “cost polític” per als partits que formen el govern espanyol si les eleccions fossin immediates, però tal com ha recordat, no ho són. “Segur que seran valents per aplicar mesures que resolguin la situació personal i política que vivim a Catalunya”, ha afegit. La consellera però ha evitat “especular” sobre quan es pot produir la decisió del Consell de Ministres. Vilagrà també detecta canvis en el socialisme català i ha expressat la voluntat que “tothom es mogui”, tant el PSOE com el PSC, per tal de començar una “nova etapa”.

Pel que fa a la taula del diàleg i al pla B si en dos anys no s’aconsegueix res per aquesta via, la consellera de la Presidència ha demanat que “no es posi el carro davant dels bous”. “De moment no correm i anem per parts. Primer la feina a la taula de negociació”, ha argumentat. Vilagrà no sap si la taula de diàleg entre els dos governs es podrà reunir abans de les vacances de l’estiu però ha dit que “podria ser” i que treballaran “intensament” perquè hi hagi una trobada “quan més aviat millor”.

Preguntada per qui serà la nova portaveu del Govern, la consellera s’ha limitat a dir que es decidirà “aviat” i que es busca un perfil “més neutre i professional”. L’objectiu és que sigui una dona i periodista, i una persona amb la què se sentin còmodes tant ERC com Junts. A diferència de la legislatura passada, aquesta vegada la portaveu de l’executiu no serà un conseller o consellera.

https://twitter.com/maticatradio/status/1398177106190909442