Divendres, 7 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

[Vídeo] Via independència demana l’absolució de dos represaliats a punt de ser jutjats

Diversos activistes i altres encausats demanen la solidaritat del poble català per aconseguir-ne l’absolució

Redacció 14/11/2020

El col·lectiu Via Independència, que lluita per la llibertat dels processats i encausats per fets relacionats amb l’1-O, ha compartit un vídeo on recorden els casos injustos dels joves Roger Gas i Joel.

El cas de Roger Gas es remunta a l’u de febrer del 2019, durant les protestes pel trasllat dels presos polítics a Madrid. Quan va acabar la protesta, uns policies vestits de paisà van atonyinar Roger Gas a cops de porra i el van detenir. S’enfronta a vuit anys de presó i 40.000 euros de multa per responsabilitat civil.

El cas del jove de Valls, de nom Joel, és del 27 de febrer del 2018, quan un grup de Guàrdies Civil van entrar sense avisar a casa seva a primera hora del matí i el van detenir sense donar-li cap més motiu. Després el van acusar de presumptes delictes informàtics relacionats amb l’u d’octubre. Segons via independència, el judici al qual s’enfronta és ple d’incoherències i contradiccions. En demanen fins a 18 anys de presó i 11.000 euros de multa.

Via Independència anima tots els catalans compromesos amb el mandat de l’1-O que se solidaritzi aportant donacions a la Caixa de Solidaritat.