Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

[Vídeo] Valtònyc revela com va enganyar la Guàrdia Civil per esquivar l’ordre de detenció

|

- Publicitat -

Josep Miquel Arenas, conegut pel nom artístic Valtònyc ha participat en el podcast La Sotana, que ha viatjat fins a Bèlgica per poder entrevistar el raper mallorquí a la seu del Consell per la República. En l’entrevista, ha explicat per primera vegada com va ser el seu camí a l’exili i més d’un ha quedat al·lucinat perquè és digne d’una pel·lícula d’acció.

L’artista ha detallat que, per burlar l’ordre de detenció del 2018, va fer creure a la Guàrdia Civil i a la Policia Nacional que encara era a Mallorca quan en realitat es trobava a Barcelona. I com és possible? Josep Miquel narra com va pujar a un avió, va facturar i quan tothom estava fermat li va dir a l’hostessa que s’havia deixat la cartera i que havia de sortir. “I vaig sortir i me’n vaig anar”, conta amb sorna.

Publicitat

D’aquesta manera va quedar registrat que era a Mallorca i els cossos policials el van començar a cercar per l’illa. L’esperpèntica situació no acaba aquí: “Envien totes les meves dades, nom, DNI, la meva foto, a les companyies aèries i a les companyies de vaixells, i els hi diuen que no deixin sortir aquest tio, perquè té una ordre de detenció“.

Pel que fa al paper dels mitjans de comunicació, Josep Miquel detalla que van ser “tant cap de fava” que van publicar tota la informació. “Jo pens hòstia, tenc una oportunitat per dir-li a la gent que compri bitllets i que els facturi. La gent arriba a comprar 30 bitllets, els factura, i la Guàrdia Civil es torna loquíssima“, assegura fent befa i deixant bocabadats els entrevistadors.

Sobre la sortida de l’Estat espanyol es nega a entrar en detalls perquè no vol comprometre la gent que el va ajudar, però sí que afirma que va ser “terrestrement, per no deixar cap mena de rastre”.

Et pot interessar  En llibertat provisional el talp dels Mossos a la Guàrdia Civil i presumpte blanquejador de diners

Josep Miquel Arenas fa quatre anys que es troba exiliat a Bèlgica, des que va ser condemnat per l’Audiència Nacional espanyola a 3 anys i mig de presó per les lletres de les seves cançons.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut