Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

[Vídeo] Un programa de debats de TVE dona veu a la catalanofòbia més extrema

|

- Publicitat -

L’espectacle creat al programa “¿Quién educa a quién?” de TVE ha traspassat els seus límits aquest dilluns, durant les gairebé dues hores de debat sobre la llei Celaá i les llengües oficials i cooficials de l’estat espanyol. Els personatges que defensaven la llengua castellana per sobre de tot eren d’allò més diversos, però gairebé tothom coincidia en no deixar parlar ni opinar als pocs tertulians que hi havia defensant l’educació en llengües com la catalana o l’euskera.

En aquest sentit, un dels participants al programa que intervenia puntualment des de la llotja era Rubén Gil, un jove estudiant universitari que es va permetre dir totes les bejenades creades per l’unionisme en una breu intervenció: “És evident que amb els antecedents que tenim a dia d’avui tant al País Basc com a Catalunya, i tristament a la Comunitat Valenciana, es desprestigiarà. Si deixem el castellà en mans de la gent que l’odia i que promou escarnis a la gent que parla en castellà, la llengua està perduda. Els espanyols hem de cuidar el castellà. Si no el cuidem nosaltres, qui el cuidarà?”. És evident doncs, que el que ha permès TVE és donar veu a una catalanofòbia que promou falses acusacions sobre el tracte de la llengua castellana a les regions bilingües. De fet, la xarxa ha fet befa del jove estudiant i amb una simple recerca es pot comprovar com Rubén Gil està afiliat a les Nuevas Generaciones del Partit Popular.

Publicitat

Et pot interessar  Violència catalanòfoba a Son Espases: guàrdies de seguretat agredeixen una pacient catalanoparlant i li reclamen que parli "en espanyol"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut