Dimecres, 27 de gener de 2021 - Edició 916
La República

[Vídeo] Un programa de debats de TVE dona veu a la catalanofòbia més extrema

Els tertulians més aferrats al castellà com a única llengua vehicular demostren amb mala educació la seva ignorància sobre la situació a les comunitats bilingües

Àlex Huguet
Àlex Huguet 24/11/2020

L’espectacle creat al programa “¿Quién educa a quién?” de TVE ha traspassat els seus límits aquest dilluns, durant les gairebé dues hores de debat sobre la llei Celaá i les llengües oficials i cooficials de l’estat espanyol. Els personatges que defensaven la llengua castellana per sobre de tot eren d’allò més diversos, però gairebé tothom coincidia en no deixar parlar ni opinar als pocs tertulians que hi havia defensant l’educació en llengües com la catalana o l’euskera.

En aquest sentit, un dels participants al programa que intervenia puntualment des de la llotja era Rubén Gil, un jove estudiant universitari que es va permetre dir totes les bejenades creades per l’unionisme en una breu intervenció: “És evident que amb els antecedents que tenim a dia d’avui tant al País Basc com a Catalunya, i tristament a la Comunitat Valenciana, es desprestigiarà. Si deixem el castellà en mans de la gent que l’odia i que promou escarnis a la gent que parla en castellà, la llengua està perduda. Els espanyols hem de cuidar el castellà. Si no el cuidem nosaltres, qui el cuidarà?”. És evident doncs, que el que ha permès TVE és donar veu a una catalanofòbia que promou falses acusacions sobre el tracte de la llengua castellana a les regions bilingües. De fet, la xarxa ha fet befa del jove estudiant i amb una simple recerca es pot comprovar com Rubén Gil està afiliat a les Nuevas Generaciones del Partit Popular.

Relacionats