Diumenge, 17 de gener de 2021 - Edició 906
La República

[Vídeo] Un policia nacional amenaça de perseguir un manifestant que gravava una agressió policial

La xarxa ha difós les imatges per identificar l’agent, que a més, no duia el número operatiu policial obligatori en aquests desplegaments

Redacció
Redacció 01/02/2020

La policia controlada pel Ministeri de l’Interior del Gobierno ha tornat a fer-la grossa, aquest cop a Iruña, durant la jornada de vaga general convocada pels sindicats nacionalistes. Com ja és habitual, per aturar els manifestants recorren a la violència i s’obren pas a cops de porra per dissoldre les convocatòries. Un dels agents, veient que estaven gravant els lamentables fets, s’ha acostat a la persona que tenia el mòbil alçat i l’ha amenaçat dient-li “como difundas las imágenes vamos a ir a por ti“, en un clar intent de causar por a la víctima, que no s’ha contingut i ha seguit gravant les pallisses per part dels nacionals.

La xarxa s’ha fet ressò d’aquestes imatges on es veu clarament la cara de l’agent en qüestió, contradient així el que el policia reclamava a les imatges. De fet, el centre per la Defensa dels Drets Humans, IRIDIA, també s’ha sumat a difondre el vídeo, recordant que “gravar i difondre imatges d’actuacions policials no està prohibit”, i denunciant que els agents d’aquella operació no duien el número operatiu policial obligatori, tal com exigeix la normativa de dispositius d’ordre públic.

 

Relacionats