Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

[Vídeo] Un periodista unionista surt escaldat de la roda de premsa al Govern preguntant sobre el patriarcat

|

- Publicitat -

Xavier Rius, periodista del diari unionista e-noticies, ha protagonitzat un ridícul monumental aquest dimarts a la roda de premsa de la portaveu del Govern, Patricia Plaja, amb la consellera d’Igualtat i Feminismes Tània Verge.

Publicitat

Durant el seu torn per preguntar, Rius ha decidit preguntar si, després de 15 minuts parlant sobre la violència patriarcal, consideren que “és culpa de l’home”. D’entrada, les preguntades no han sabut què respondre-li encara que ho hagués dit dos cops. Davant la mirada vergonyosa de la resta de periodistes de la sala, la consellera li ha dit a Rius que del que ha parlat és de la “pressió estètica com a forma de violència simbòlica contra les dones”, a la qual cosa Rius ha repetit la pregunta per tercer cop, però afegint que ell mateix es pregunta “si tot això és culpa de l’home”. “No sé fins a quin punt jo també em sento culpable”, ha dit. Finalment, Verge li ha dit que “el patriarcat és un sistema”, i amb això Rius n’ha tingut prou per dir que “com es pot imaginar, no em sento identificat”, i ha estat llavors quan Patrícia Plaja no ha aguantat més i li ha etzibat el calbot definitiu: “Ningú li ha demanat la seva opinió”.

Per acabar de rematar el ridícul, el periodista ha trencat el silenci uns segons després del calbot de la portaveu del Govern, etzibant que hi va haver un dia que “va expressar-la sobre mi, si no li sap greu”.

El sonor clatellot ha estat compartit i aplaudit a les xarxes socials.

Et pot interessar  Plaja critica que 3 setmanes després de l'avaria a l'R2 Sud "continuem sense saber les causes que van provocar el desgavell"
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió